Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Μαντζικέρτ: Η νεοπλασία του Ελληνισμού

Μαντζικέρτ: Η νεοπλασία του Ελληνισμού

0
Dodekanisos

Γράφει ο Αντώνης Χαλαμπαλάκης

Η Ιστορία, διαρκώς, παίζει απρόβλεπτα παιγνίδια , που σε συνδυασμό με πολιτικές προσώπων, βάζει το πλαίσιο αναδιανομής της κυριαρχίας σε περιοχές του πλανήτη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, σχετικά με το ανθρώπινο ον και την εξέλιξή του. Χιλιάδες χρόνια τώρα, το ίδιο ιστορικό παιγνίδι , όπου η αέναος ροή του Ηράκλειτου είναι κυρίαρχος, παρά τις αντιρρήσεις των ορθολογιστών – ρασιοναλιστών του δυτικόστροφου ιμπεριαλισμού.

Ο Ελληνισμός θριάμβευσε για χίλια και πλέον έτη, με την ευφυή κίνηση του Κωνσταντίνου, που ορθώς ιστορικά ονομάστηκε Μέγας, να μεταφέρει την πρωτεύουσα από την Ρώμη στο Βυζάντιο και να καταστήσει επίσημα τον ελληνοχριστιανισμό κυρίαρχο στην νέα αυτοκρατορία.
Η μάχη του Μάνζικερτ το 1071 μ . Χ. υπήρξε η αρχή του τέλους της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας ,που εισήλθε οριστικά στο πλαίσιο της παρακμής μετά την πρώτη άλωση από τους Σταυροφόρους το 1204 και η ταφόπλακα τοποθετήθηκε το 1453 με τον Μωάμεθ τον Πολιορκητή.

Οι Σελτζούκοι- Οθωμανοί Τούρκοι με τον νομαδικό πολιτισμό της στέπας από την Μογγολία, έγιναν από τότε κυρίαρχοι στην Μικρά Ασία και για 400 χρόνια στο ελληνικότατο Αιγαίο.

Επέβαλαν μέσω του φανατικού ισλαμισμού ( τζιχάντ) την οπισθοδρόμηση των ιδεών τους, με γενοκτονίες καθιερώθηκαν ως Λαός στην Ιστορία και συνεχίζουν ανενόχλητοι το απάνθρωπο έργο με σύμμαχο τις κτηνωδίες τους και το ανερμάτιστο της πολιτικής τους.
Όμως, δεν θα συγχωρήσουν ποτέ , ότι μια χούφτα Έλληνες με ηγέτη τον Κολοκοτρώνη, τον Ανδρούτσο, τον Καραισκάκη κ.α. το 1821. άρχισαν να ξηλώνουν το “πουλόβερ”της αυτοκρατορίας τους, μέχρι που διαλύθηκε το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο διχασμός , όμως, από το 1915 – 1922 που έλαβε χώρα στο ελλαδικό κρατίδιο με κατάληξη την Μικρασιατική Καταστροφή , έδωσε πάλι ελπίδες για ανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας , με κύριο εκφραστή τους Νεότουρκους και τον Κεμάλ. Έτσι, έγιναν κυρίαρχοι και πάλι σε ολόκληρη τη Μικρά Ασία, βάζοντας ως κύριο όραμα – στόχο το ελληνικότατο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Βήμα- βήμα πετυχαίνουν, ό,τι οραματίστηκαν, εκμεταλλευόμενοι πλήρως την ανικανότητα της αθηναικής λούμπεν ελίτ, που ονειρεύεται την χώρα ως μπανανία ( χωρίς μπανάνες ), αδιαφορώντας για την τύχη του Ελληνισμού με ό,τι αυτός κομίζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Το ελλαδικό πολιτικό σύστημα από την, λεγόμενη, Μεταπολίτευση και μετά έγραψε τον Ελληνισμό “στα παλαιότερα των υποδημάτων του” ,εκπροσωπεί πλήρως και με το αζημίωτο τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου παρασιτικού- μεταπρατικού κεφαλαίου, αδιαφορώντας αν η χώρα γίνει ξανά επαρχία της νέο- οθωμανικής περιφερειακής δύναμης.
Ο Ερντογάν έχει επενδύσει τα όνειρά του στην ξεπουλημένη λούμπεν ελίτ της χωματερής του νεφοσκεπούς Άστεως με τους ” Κόμοδους” , που παριστάνουν τους Πρωθυπουργούς, υπουργούς και τους πολιτειακούς παράγοντες.

Μετά την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, τα Σκόπια ,δυστυχώς, εκπαιδεύονται στρατιωτικά από την Άγκυρα με την συμφωνία που υπεγράφει προ ημερών μεταξύ των δύο κρατών , η τραβεστί Αριστερά νοιώθει υπερήφανη για την “λύση” του προβλήματος και ο Ερντογάν τρίβει από χαρά το ανατολίτικο μουστάκι του, καθώς βλέπει τον ερασιτεχνισμό της διπλωματίας της χωματερής των Αθηνών.

Πού οδηγείται, άραγε, το σκάφος του Ελληνισμού από το λούμπεν ελλαδικό κρατίδιο; Υπάρχει κάποια ελπίδα στον ορίζοντα ;

Όπως, όμως πορεύεται το σαράβαλο αυτό σκαρί ,στον ορίζοντα λιμάνι δεν φαίνεται, η Ιστορία, απλώς ,θα καταγράψει το ” Ρέκβιεμ” του Πελάγους με τις “αμμουδιές του Ομήρου” να διαμαρτύρονται για τον βιασμό που υφίστανται από τις ασημαντότητες, που διαχειρίστηκαν το μέλλον τους. Οι Σελτζούκοι , δυστυχώς, είναι εδώ, το Μάντζικερτ οδηγεί τα όνειρά τους και η ελλαδική λούμπεν πολιτική και οικονομική ολιγαρχία κυνηγά τους ανεμβολίαστους, γεμίζει με μουσουλμάνους την ελληνική γη, καίει 1,5 εκατ. στρέμματα δάσους, αγοράζει ανεμογεννήτριες από το Βερολίνο και κλείνει τα εργοστάσια του λιγνίτη στην Κοζάνη, ενώ η Γερμανία εγκανίασε προ ημερών νέο εργοστάσιο λιγνίτη!!!!! Προέχει η “πράσινη ανάπτυξη” και το “πράττειν άλογα”!!!!!!

Η Τουρκία διαρκώς αναβαθμίζεται σε περιφερειακή δύναμη, οι Η.Π.Α. λόγω του ότι εισήλθαν στο τραγικό της παρακμής τους ,( Στο Αφγανιστάν αποκαλύφθηκε η γύμνια της δύναμής τους. Δεν δύναται πλέον να συντηρούν δυνάμεις εκτός συνόρων λόγω οικονομικών προβλημάτων του αμερικανικού κράτους, ούτε να επιβάλουν την θέλησή τους σε αποικίες και Λαούς. Προσπαθεί με έμμεσο τρόπο μήπως και πετύχει κάποιο κτύπημα στους εν δυνάμει ιμπεριαλιστές και επίδοξους διαδόχους της. Επιθυμεί να αποσταθεροποιήσει μέσω Ταλιμπάν τη Κίνα , που έχει στα σύνορα με το Αφγανιστάν τους Ουιγούρους, την Ρωσία λόγω της μουσουλμανικής μειονότητα, τους Τσετσένους κ.α. και το Ιράν με τους μουλάδες του) δεν μπορούν να την ελέγξουν και επιθυμούν την συνεργασία της, την θέλουν χωροφύλακα της περιοχής , ενώ οι ιθύνοντες του νεφοσκεπούς Άστεως έχουν δεχτεί τον ρόλο του “χρήσιμου ηλίθιου” χωρίς κανένα αντάλλαγμα, αρκεί να έχουν τα προνόμια της καρέκλας, την ευζωία και τον πλουτισμό.

Δυστυχώς, το ελλαδικό πολιτικό σύστημα είναι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ του Ελληνισμού και οι Νέο- Έλληνες χρεώθηκαν τον ρόλο του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ. Κρίμα!!!!!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments