Αρχική Videos Ο Βόλος αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της Super League!

Ο Βόλος αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της Super League!

0
Dodekanisos

Ο Βόλος έγινε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην ιστοσελίδα babagol.net. Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο δεν συμβαίνει συχνά. Δηλαδή να βλέπεις μία ξένη σελίδα να προβαίνει σε μία εκτενής αναφορά για έναν ελληνικό σύλλογο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν επαρχιακό σύλλογο. 

Την προηγούμενη αγωνιστική, ο Βόλος είχε προκαλέσει «σοκ» στην «Τούμπα» και τον ΠΑΟΚ. Το σύνολο του Abascal αν και είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 4-1 έως το 54′, τελικά είχε κατορθώσει να πετύχει τρία γκολ. Για να ισοφαρίσει στο τελικό 4-4 και να πάρει τον σπουδαίο βαθμό της ισοπαλίας. Όπως είχαμε γράψει στο news12, μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της ηρωικής εμφάνισης ήταν ο Περουβιανός αμυντικός Jean-Pierre Rhyner

Το αφιέρωμα αρχίζει κάπως έτσι. Ο Βόλος είναι ένας νέος σύλλογος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά, δεν είναι ο πρώτος από την πόλη (σ.σ. του Βόλου) που εμφανίζεται στην Super League. Κάποτε αγωνιζόταν και η Νίκη Βόλου στην κορυφαία κατηγορία. Όμως τα τελευταία χρόνια «μαραζώνει» στη δεύτερη. Εγώ απλώς να συμπληρώσω ότι υπάρχει και ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος είχε μετρήσει αρκετές παραστάσεις στην Super League. Καθώς και έξοδο στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ποιος είναι ο Βόλος

Ο Βόλος ιδρύθηκε το 2017. Μέσα σε δύο σεζόν, κατόρθωσε από την Γ’ Εθνική να ανέβει στη Super League. Μετά την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία, ακολούθησαν δύο χρονιές αφάνειας (11η και έβδομη θέση). Φέτος, όμως, συνέβη κάτι διαφορετικό. Ο Βόλος έχει ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Την δεδομένη στιγμή, ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Ευρισκόμενος, ταυτόχρονα, μόνο έναν βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Το ρόστερ του Βόλου απαρτίζεται κυρίως από ξένους με το λάτιν στοιχείο να είναι αρκετό. Ωστόσο η παρουσία του Σωτήρη Νίνη μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε. Πάνω από μια δεκαετία πριν, ο Νίνης είχε θεωρηθεί το επόμενο μεγάλο Ελληνικό ταλέντο. Είχε αγωνιστεί στην ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού. Ενώ είχε χρηστεί και Διεθνής με την Εθνική Ελλάδας όταν ήταν μόλις 18 ετών.

Όμως, κάποιες άστοχες επιλογές συλλόγων δεν επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς. Ακολούθησαν ανεπιτυχείς περάσματα σε Parma, Charleroi και Mechelen. Ενδιάμεσα είχε αγωνιστεί και δανεικός στον ΠΑΟΚ. Μέχρι την επιστροφή στον Παναθηναϊκό που ήταν, τελικά, άλλη μία αποτυχία. Στην συνέχεια είχε γίνει κάτοικος Ισραήλ. Προτού επιστρέψει πέρυσι στην Ελλάδα για τον Βόλο.

Το «Ολλανδικό θωρηκτό» Tom van Weert

Πρώτος σκόρερ τη φετινή σεζόν για τον Βόλο είναι ο Tom van Weert. Πρόκειται για 31χρονο Ολλανδό επιθετικό. Ο οποίος εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του. Αξίζει να σημειωθεί πως είχε άκρως επιτυχημένες χρονιές στην Ολλανδία με Den Bosch στην δεύτερη κατηγορία, αλλά και με Excelsior και Groningen στην Eredivisie. 

Το 2018 είχε φτάσει ένα βήμα πριν την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ωστόσο μία οικονομική κρίση στο σύλλογο εμπόδισε την κίνηση. Αντ’ αυτού, πέρασε τρεις σεζόν στην Δανία για την Aalborg (87 ματς 29 γκολ). Πριν πάρει μεταγραφή στον Βόλο, είχε τονίσει ότι «έψαχνε για μια νέα πρόκληση» και ότι, ενώ «δεν ήταν εύκολο στην αρχή, το συνηθίσαμε γρήγορα». Στο φετινό πρωτάθλημα είναι δεύτερος σκόρερ με πέντε γκολ. Μπροστά του με οκτώ είναι ο Carlitos του Παναθηναϊκού. 

Guillermo Abascal ο νεαρός ηγέτης! 

Φυσικά η τρομερή εκκίνηση του Βόλου στην φετινή χρονιά, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Guille Abascal. Ο Ισπανός προπονητής είναι μόλις 32 ετών αλλά έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του σε Ελβετία (Chiasso, Lugano) και Ιταλία (Ascoli). «Το κλειδί είναι να αντικρίζουμε στα μάτια τον μεγάλο αντίπαλο. Ακόμα και στο Champions League προχωράνε εκείνοι που έχουν ομαδικότητα. Συνεπώς πρέπει να κοιτάμε να δουλεύουμε ως ομάδα και ως σύνολο. Έτσι και στη δική μας την ομάδα διαθέτουμε πολλούς παίκτες που παράγουν φάσεις, που σκοράρουν. Πιστεύουν στον εαυτό τους. Πάντα πρέπει να ξέρουμε ότι παίζουν 11 εναντίον 11. Ακόμα και οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο πρέπει να ξέρουν ότι μπορούν να βοηθήσουν», είπε σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr την Δευτέρα (18/10).

Ο Abascal έχει περάσει χρόνο στη La Masia της Μπαρτσελόνα. Την προπονητική του καριέρα είχε αρχίσει στις ομάδες νέων της Σεβίλλης. Η επιθετική φιλοσοφία του είναι εμφανής. Γεγονός που αποδεικνύουν και οι επιθετικές αρετές του Βόλου (διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 15 γκολ). «Η Σεβίλλη είναι ένα παράδειγμα ομάδας που διατηρεί τη θέση της στην κορυφή, στοχεύει πάντα στη νίκη». Και αυτή τη φιλοσοφία μεταφέρει στον Βόλο ο Abascal.

Σήμερα στις 16.00 ο Βόλος θα υποδεχθεί στο «Πανθεσσαλικό» στάδιο την ΑΕΚ. Ο Βόλος μετράει τρεις σερί εντός έδρας νίκες κόντρα στην «Ένωση». Θα καταφέρει η ΑΕΚ να σπάσει την παράδοση ή οι γηπεδούχοι θα διευρύνουν το εκπληκτικό σερί τους…; 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments