Αρχική Videos Βόλος: Ο Jean-Pierre Rhyner αποτελεί μεγάλη ανακάλυψη του Abascal

Βόλος: Ο Jean-Pierre Rhyner αποτελεί μεγάλη ανακάλυψη του Abascal

1
Dodekanisos

Ο Βόλος «σόκαρε» στην «Τούμπα» τον ΠΑΟΚ για την έκτη αγωνιστική της Super League. Το σύνολο του Abascal αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1 έως το 54′, κατόρθωσε να πετύχει τρία γκολ. Για να ισοφαρίσει στο τελικό 4-4 και να πάρει τον σπουδαίο βαθμό της ισοπαλίας. Ήρωας σε αυτή την αντεπίθεση ήταν ο Jean-Pierre Rhyner. 

Στην αναμέτρηση της αγωνιστικής που -δικαίως- τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα, ο Βόλος ήρθε ισόπαλος 4-4 με τον ΠΑΟΚ στην «Τούμπα»! Το σκορ ήταν 4-1 στο 54′ και εν συνέχεια 4-3 στο 77′. Τότε, ο διαιτητής Δημήτρης Καραντώνης καταλόγισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Τάσου Τσοκάνη στον Akpom, μετά από γύρισμα του Rodrigo Soares. Ο αριστερός μπακ -που αγωνίστηκε ως αμυντικός μέσος- του Βόλου τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να αποτρέψει τον Άγγλο από το να σκοράρει και στο 79ο λεπτό τον αντικατέστησε ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός, Jean-Pierre Rhyner, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του.

Ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς, ο Jean-Pierre Rhyner είδε τον Boris Klaiman, να πέφτει σωστά και να μπλοκάρει το πέναλτι του Vieirinha. Στο 82′ αξιοποίησε τη σέντρα του Ferrari και όντας αμαρκάριστος στην περιοχή του ΠΑΟΚ με κεφαλιά έγραψε το 4-4!

Ιδανικότερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο 25χρονος Περουβιανός κεντρικός αμυντικός του Βόλου. Ο οποίος αποτελεί προσωπική ανακάλυψη του Guille Abascal, από το 2017! 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JP 🇵🇪/🇨🇭 (@rhyner20)

Από την Ελβετία στην Ισπανία μετά από εισήγηση του Abascal

Ο Jean-Pierre Rhyner γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζυρίχη, από Ελβετό πατέρα και Περουβιανή μητέρα. Γαλουχήθηκε στις ακαδημίες της Grasshoppers (2005-2016), όπου και προέβη στο επαγγελματικό ντεμπούτο του. Ενώ είχε αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία και στην Schaffhausen (27 ματς δύο γκολ). 
 
Το 2019 o Jean-Pierre Rhyner είχε υπογράψει στη Cadiz, που τότε αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία Ισπανίας. Πίσω από τη μεταγραφή είχε βρεθεί ο Abascal. Ο οποίος ήταν μέλος της Cadiz. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός είχε δει τον Rhyner στην Ελβετία, όταν προπονούσε τη Lugano. «Ήμουν στην Lugano και ο Rhyner είχε κάνει το ντεμπούτο του σε ηλικία 20 ετών για την Grasshoppers. Ως αντίπαλος μου είχε τραβήξει την προσοχή η σωματική διάπλασή του και η ικανότητά του με την μπάλα. Πρόκειται για έναν καλό και γρήγορο κεντρικό αμυντικό. Είναι δυναμικός και σκοράρει γκολ από στημένες φάσεις», είχε τονίσει πριν από δύο χρόνια ο Abascal για τον νεαρό αμυντικό από το Περού

O Abascal τον πήρε μαζί του και στην Ελλάδα

Όταν, λοιπόν, ο 32χρονος Ανδαλουσιανός ανέλαβε τις τύχες του Βόλου εισηγήθηκε την μεταγραφή του Περουβιανού. Αξίζει να σημειωθεί πως ενδιάμεσα, ο Rhyner είχε παίξει σε Cartagena και Emmen χωρίς επιτυχία. Ήθελε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό και ο Βόλος του έδωσε αυτή τη δυνατότητα. Στο ντεμπούτο του απέδειξε πως το μάτι του Abascal «κόβει». Πλέον ο Rhyner έχει κληθεί και στην Εθνική Περού, από τον Ricardo Gareca. 

Αν μη τι άλλο, μπορεί ο Αχιλλέας Μπέος να είναι μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην Ελλάδα. Ωστόσο δεν μπορούμε να μην του πιστώσουμε το γεγονός, πως γνωρίζει από τον τρόπο που πρέπει να διοικεί ένας μεγαλομέτοχος έναν σύλλογο. Έχει δημιουργήσει μία ομάδα, η οποία αποδίδει όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ενώ σε εκείνον πιστώνεται τόσο η άφιξη του άγνωστου Abascal όσο και η εμπιστοσύνη που του δείχνει. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments