«Ο Τρουντώ διοικεί μια άνομη ομοσπονδιακή κυβέρνηση»

0
Dodekanisos


«Ο Τρουντώ διοικεί μια άνομη ομοσπονδιακή κυβέρνηση». Αυτό επεσήμανε η πρωθυπουργός της Alberta του Καναδά Danielle Smith, σχολιάζοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει το νόμο 2035 που αφορά στην καθαρή μηδενική ενέργεια παρά το γεγονός ότι το σύνταγμα του Καναδά επιτρέπει στις επαρχίες να έχουν πλήρη δικαιοδοσία. τους φυσικούς τους πόρους.

«Είμαστε αρκετά απογοητευμένοι. Είχαν μια απώλεια στο Ανώτατο Δικαστήριο που λέει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ομοσπονδιακή τους εξουσία ως πρόσχημα για να εισβάλουν στην επαρχιακή δικαιοδοσία. Και ενεργούν σαν να μην συνέβη αυτή η υπόθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου», είπε η Smith.

Στη συνέχεια, επέκρινε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Τριντό επειδή φαίνεται πως αγνοεί μια άλλη δικαστική απόφαση που αποφάνθηκε κατά της απαγόρευσης πλαστικών μίας χρήσης.
«Είχαν και μια άλλη μια απώλεια, στο θέμα των πλαστικών, που ήταν επίσης μια αντισυνταγματική υπέρβαση και παράλογη. Και αντί να δεχτούν την απόφαση του δικαστηρίου, θα το τραβήξουν ξανά. Έχουμε λοιπόν μια άνομη ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Έχουμε το Ανώτατο Δικαστήριο πίσω μας αλλά μπορώ να σας πω ότι, όπως και ο πρωθυπουργός του Σασκάτσουαν Σκοτ Μοε, απογοητευόμαστε όλο και περισσότερο».  

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο  αποφάνθηκε  υπέρ των επαρχιών της Αλμπέρτα και του Σασκάτσουαν δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση του Τριντό είχε υπερβεί την εξουσία της ταξινομώντας το πλαστικό ως «τοξικό» καθώς και απαγορεύοντας όλα τα πλαστικά είδη μιας χρήσης, όπως καλαμάκια, τσάντες και σκεύη φαγητού. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments