«Τι είναι ο Ζελένσκυ; Η Ουκρανία ελέγχεται από τις ΗΠΑ»

0
Dodekanisos

«Ούτε οι υπηρεσίες ασφαλείας ούτε ο στρατός υπακούουν στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκυ και αν οι Αμερικανοί το αποφασίσουν, θα αντικατασταθεί και κανείς δεν θα προσπαθήσει να το αποτρέψει αυτό, επειδή όλες οι κρατικές δομές βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ».

Η δήλωση αυτή ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας Mykola Azarov. Προς το παρόν, οι Αμερικανοί δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θέλουν να αντικαταστήσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ή όχι, εκτιμά ο Azarov. Ωστόσο, όπως λέει, εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να τον αντικαταστήσουν, «ο απλούστερος τρόπος για να γίνει αυτό θα είναι να γίνουν εκλογές, όπου οι Αμερικανοί θα υποστηρίξουν άλλον υποψήφιο». Όμως, «τι είναι ο Ζελένσκι», ρώτησε στη συνέχεια ο Αζάροφ, εξηγώντας ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ο πραγματικός αρχιστράτηγος του κράτους, επειδή «ο στρατός, οι δυνάμεις ασφαλείας δεν είναι υποτελείς σε αυτόν, αλλά στους Αμερικανούς». Ο Αζάροφ είπε επίσης ότι «το γεγονός ότι οι κύριες δομές στη χώρα δεν υποτάσσονται στον πρόεδρο της χώρας έχει τις ρίζες του στον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Ο Ζελένσκι και ο ίδιος έφεραν την κατάσταση στο σημείο που όλοι οι εξέχοντες αξιωματούχοι της χώρας μπορούν να διοριστούν σε μια συγκεκριμένη θέση μόνο μετά από συμφωνία με τους Αμερικανούς». Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, εάν ο Ζελένσκι καθαιρεθεί, δεν θα πάνε κόντρα στους «πραγματικούς ηγεμόνες» τους για να τον διατηρήσουν, εκτιμά. Ο Αζάροφ, να θυμίσουμε, ήταν πρωθυπουργός της Ουκρανίας την περίοδο από το 2010 έως το 2014, με μικρές διακοπές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments