“O Τραμπ αξίζει να πάρει το νόμπελ ειρήνης!”

0
Dodekanisos

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης για τον ρόλο του στην υπογραφή μιας συνθήκης που βοήθησε στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και πολλών αραβικών κρατών. Η πρόταση έγινε από το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεμπουπλικανή Claudia Tenney. Η ίδια μιλώντας στο FOX News επεσήμανε ότι ο Τραμπ διευκόλυνε σημαντικά στις σχετικές συμφωνίες, οι οποίες, όπως είπε, ήταν «οι πρώτες ειρηνευτικές συμφωνίες στη Μέση Ανατολή εδώ και σχεδόν 30 χρόνια».

«Οι γενναίες προσπάθειες του Προέδρου Τραμπ για τη δημιουργία των Συμφωνιών του Αβραάμ ήταν άνευ προηγουμένου και συνεχίζουν να μην αναγνωρίζονται από την Επιτροπή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για την υποψηφιότητά του σήμερα», δήλωσε η Τέννεϊ, προσθέτοντας ότι η κίνηση έρχεται σε μια στιγμή που ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην παγκόσμια σκηνή έχει θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ ήταν μια σειρά διμερών συμφωνιών με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ που υπογράφηκαν στα τέλη του 2020 μεταξύ του Ισραήλ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν και του Μαρόκου. Βοήθησαν να έρθουν πιο κοντά το εβραϊκό κράτος και τα αραβικά έθνη, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν να αναγνωρίζουν επίσης την κυριαρχία του Ισραήλ.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments