“Ο Σόρος θέλει να …καταστρέψει τον Δυτικό πολιτισμό”

0
Dodekanisos

Επίθεση στον Τζορτζ Σόρος και το ίδρυμα του έκανε ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ με μια πρόσφατη ανάρτηση του στο twitter. Ο Μασκ έκανε ένα σχόλιο ως απάντηση σε μια ανάρτηση ενός χρήστη που μοιράζεται πλάνα ανθρώπων που έφτασαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα από τη βόρεια Αφρική, η οποία αναφερόταν σε μια «εισβολή υπό την ηγεσία του Τζορτζ Σόρος» στην Ευρώπη.

«Η οργάνωση Σόρος φαίνεται να θέλει τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του δυτικού πολιτισμού», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μασκ σε μια ανάρτηση που προκάλεσε για μια ακόμα φορά πολλά σχόλια και αντιδράσεις.
Το Open Society Foundations του Σόρος, οποίο υποστηρίζει ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που εργάζονται σε θέματα που επηρεάζουν την ασφάλεια και την ευημερία των μεταναστών, των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο, αποτελεί κατά καιρούς στόχο έντονης κριτικής.

Ο Μασκ έχει κατηγορηθεί από ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων ότι ενίσχυσε τον αντισημιτισμό στην πλατφόρμα του – κάτι που ο ίδιος αρνείται. Ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του Κέντρου για την Καταπολέμηση του Ψηφιακού Μίσους και του ADL, εξέδωσαν πορίσματα ότι ο όγκος της ρητορικής μίσους στο X έχει αυξηθεί υπό τη διαχείριση του Μασκ.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments