Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα Ο “Πρωτέας” του καλοκαιριού

Ο “Πρωτέας” του καλοκαιριού

0
_____2011
Dodekanisos
O σύλλογος του Πρωτέα Καρπάθου με δελτίο τύπου μας ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του συλλόγου τους καλοκαιρινούς μήνες, κάνοντας σαφές πως ο σύλλογος δεν αφυσηχάζεται και παρά τις όποιες δυσκολίες λειτουργεί κανονικά. Το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξείς:

Ο Α.Σ. Πρωτέας, για 4η συνεχόμενη χρονιά, διοργάνωσε το καλοκαιρινό ποδοσφαιρικό τουρνουά φιλίας νέων κάτω των 15 ετών, που φέτος έγινε εις μνήμη του αείμνηστου Δασκάλου Ηλία Ζερβουδάκη. Με έναρξη 18 Ιουλίου, και τελικός 14 Αυγούστου, και την συμμέτοχή 6 ομάδων και 169 μικρών αθλητών. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
Βολάδα-Μενετές 2-1 
Πηγάδια-Αρκάσα 3-1 
Απέρι-Αρκάσα 1-0,
Μεσοχώρι-Μενετές 2-6
Βολάδα –Μεσοχώρι 5-3
Πηγάδια-Απέρι 1-0.

Στους ημιτελικούς, είχαμε :
Πηγάδια-Μενετές 2-1, και Απερι-Βολάδα 3-0.
Στον μεγάλο τελικό, η ομάδα του Πρωτέα νίκησε την ομάδα των Πηγαδίων με 1-0 και κατέκτησε το κύπελλο νέων Καρπάθου 2011, ενώ στον μικρό τελικό η ομάδα της Βολάδος δεν παρουσιάστηκε στο γήπεδο, και έτσι την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα των Μενετών. Προπονητής του Πρωτέα ήταν ο Μανόλης Γ. Φουντής, ενώ, οι απονομές μεταλλίων και κυπέλλων έγιναν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπάθου Γιώργο Νισύριο, από τον πρώην νομαρχιακό Σύμβουλο Μιχάλη Μπαριανακη, και από τον χορηγό του Πρωτέα νέων Μιχάλη Εμμ. Μιχαηλίδη.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος μας διοργάνωσε το νυκτερινό τουρνουά μπάσκετ Καρπάθου. Με έναρξη 22 Ιουλίου, και τελικός 14 Αυγούστου, με την συμμετοχή 5 ομάδων. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξείς:
Σπόα-Απέρι 34-81
Μεσοχώρι-Όθος 56-76
Πηγάδια-Σπόα 51-21
Απέρι-Πηγάδια 60-50
Απέρι-Μεσοχώρι 43-39
Όθος-Σπόα 101-40 
Πηγάδια-Μεσοχώρι 55-57
Μεσοχώρι-Σπόα 59-27
Όθος –Πηγάδια 80-65
Απέρι-Μεσοχώρι 69-42
Απέρι-Όθος 53-75.

Στο τελικό, η ομάδα του Όθους, επικράτησε δίκαια της ομάδας μας με 54-45 και στέφτηκε κυπελλούχος Καρπάθου.
Τις απονομές μεταλλίων, κυπέλλων, κυπέλλου ήθους, πρώτου σκόρερ τελικού, και M.V.P. τουρνουά, έγιναν από τον Δήμαρχο Καρπάθου Μιχάλη Χανιώτη, τον αντιδήμαρχο Γιάννη Χαροκόπο, από τους χορηγούς του Πρωτέα Βασίλη Μαραγκό και Μιχάλη Μιχαηλίδη, και από τον πρόεδρο του Συλλόγου.
Γυμνασίαρχος αγώνων ήταν ο ακούραστος Νίκος Σπανός, ενώ χορηγός επικοινωνίας του τουρνουά ήταν ο δραστήριος Γιώργος Σκευοφύλακας, τους οποίους και ευχαριστούμε.
Φέτος η ομάδα μας, στις εμφανίσεις της, αντί για το λογότυπο κάποιου χορηγού, είχε το λογότυπο του «χαμόγελου του παιδιού», ένα μήνυμα κοινωνικού χαρακτήρα με σκοπό την ευαισθητοποίηση του φίλαθλου κοινού στους σκοπούς του ιδρύματος, και αυτό γίνεται για πρώτη φορά στο νησί μας.
Να σημειώσουμε εδώ ότι το φετινό τουρνουά μπάσκετ, διεξήχθη πάνω στο καινούριο πλαστικό αντικραδασμικό τάπητα, έργο που υλοποιήθηκε από το Τμήμα Αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Αιγαίου, δια της πρόεδρου της, καλής φίλης του Συλλόγου μας κ. Ανδριάνας Μπαφίτη, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.
Την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στο γήπεδο του Πρωτέα, έγινε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας, εις μνήμη Ηλία Ζερβουδάκη, μεταξύ των παλαίμαχων του Πρωτέα και φίλων, με τους παλαιμάχους της επαρχίας Καρπάθου και Κάσου. Μετά από τον κανονικό αγώνα που έληξε ισόπαλος με 0-0, ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι, στην οποία νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα των βετεράνων του Πρωτέα και φίλων με σκορ 5-4!
Στο τέλος του αγώνα, τα μετάλλια και κύπελλα στις 2 ομάδες εδόθησαν από τον γιο του εκλιπόντος Μιχάλη Ζερβουδάκη. Αρκετός κόσμος παρακολούθησε τον αγώνα, και είχε την ευκαιρία να θαυμάσει για μια ακόμα φορά παλιές δόξες της ομάδας μας και του Καρπαθιακού ποδοσφαίρου. Για την ιστορία, με την ομάδα των βετεράνων του Πρωτέα και φίλων, έπαιξαν οι:
Μανόλης Καπετανάκης, Σταματιάδης Γιάννης, Μάνος Δ. Παναγιώτου, Ζερβουδάκης Γιώργος, Μικροπανδρεμένος Μιχάλης, Διακονής Γιάννης, Μπαριανάκης Μιχάλης, Γιαλλουράκης Κυριάκος, Παναγιώτου Σταμάτης, Παναγιώτου Νικήτας, Μάνος Νισύριος, Παναγιώτου Μιχάλης, Τσίγκος Παύλος, Βασιλαράκης Ηλίας, Φιλιππίδης Νίκος, Φουντής Μηνάς, Ζανάκης Ηλίας, Σακελλαρίδης Χριστόφορος, Μικροπανδρεμένος Βασίλης, Χατζηαντωνίου Γιώργος, Πρωτόπαπας Νίκος, Μάλτας Γιώργος, Λάμπρος Μανόλης, Καπετανάκης Σταμάτης, Καπετανάκης Βασίλης, Γεργατσούλης Νίκος, Νιοτής Βασίλης, και Σταματιάδης Γιώργος. Αρχηγός της ομάδας ήταν ο Μανόλης Καπετανάκης, προπονητής ο Μιχάλης Μικροπανδρεμένος, και διαιτητής του αγώνα ο Μανόλης Φουντής.

Επίσης διεξήχθη και φέτος το καλοκαιρινό κύπελλο Καρπάθου υπό την αιγίδα του Α.Σ. Ποσειδών. Η ομάδα του Πρωτέα νίκησε σε όλα τα γήπεδα της Κάρπαθου που έπαιξε, και στέφτηκε κυπελλούχος Καρπάθου 2011, για 14 φορά στην ιστορία του θεσμού και όλοι πλέον κατάλαβαν γιατί πέρσι, όταν Πρωτέας έφτασε ξανά στον τελικό, ορισμένοι με τις πράξεις τους, κατάφεραν να μην διεξαχθεί ο τελικός…
Τα αποτελέσματα του Πρωτέα μας, ήταν τα εξής:
γήπεδο Πυλών: Πυλές –Πρωτέας 1-2
γήπεδο Βολάδας: Αρκάσα Πρωτέας 0-2
Γήπεδο Πρωτέα :Πρωτέας-Οθος 3-1
Δημοτικό Στάδιο Καρπάθου:ημιτελικός, Πρωτέας-Αρκάσα 2-1, και στον τελικό η ομάδα μας επικράτησε στα πέναλτι της αξίας και ικανοτάτης ομάδας των Μενετών με σκορ 5-4, με ήρωα τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Σκευοφύλακα που απέκρουσε 3 πέναλτι! Ο κανονικός αγώνας μετά και την παράταση έληξε 0-0. Πρώτος σκόρερ όλου του τουρνουά αναδείχτηκε, (μαζί με τον Θανάση Ρουσάκη της ομάδας των Μενετών), ο Κοσμάς Γιαλλουράκης, ενώ οι αρχηγοί του Πρωτέα στον τελικό, Νίκος Παναγιώτου, Κωστής Μικροπανδρεμένος, και Νίκος Πελεγρίνης σήκωσαν μαζί στον ουρανό το κύπελλο! Προπονητής της ομάδας μας ήταν ο Γιάννης Καραμηνάς. Εξαιρετική η διοργάνωση του τουρνουά από τον Α.Σ. Ποσειδών στον οποίον αξίζουν συγχαρητήρια.

Με την ευκαιρία των τριών κυπέλλων πρώτης θέσεως, και ενός δεύτερης, που ο Πρωτέας κέρδισε μέσα στα γήπεδα φέτος το καλοκαίρι, εκδόθηκε το 14 σελίδων ημερολόγιο για το 2012, με φωτογραφίες που απεικονίζουν τους πρωταγωνιστές αυτών των επιτυχιών. Ήδη διατίθεται προς πώληση, εκτός από την Κάρπαθο, στην Ρόδο από τον Ηλία Βασιλαράκη, και στην Αθήνα από τον Γιώργο Χατζηαντωνίου, εκπρόσωποι του Πρωτέα σε Ρόδο και Αθήνα αντίστοιχα.

Νίκος Αλ. Αλεξιάδης
Πρόεδρος Α.Σ. ΠΡΩΤΕΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

____2011

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments