Αρχική Videos “O πρόεδρος της Βραζιλίας …παπαγαλίζει τη Ρωσική και Κινεζική προπαγάνδα”

“O πρόεδρος της Βραζιλίας …παπαγαλίζει τη Ρωσική και Κινεζική προπαγάνδα”

0

«Επίθεση» στον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζόν Κίρμπι. Με δηλώσεις που έκανε τον κατηγορεί «παπαγαλίζει τη ρωσική και κινεζική προπαγάνδα ισχυριζόμενος ότι η Δύση δεν ενδιαφέρεται να τερματίσει τις μάχες στην Ουκρανία!».

Κατά την επίσκεψή του στην Κίνα την περασμένη εβδομάδα, ο Λούλα είπε ότι «οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να ενθαρρύνουν τον πόλεμο και να αρχίσουν να μιλούν για ειρήνη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αρχίσει να μιλά για ειρήνη». Ο αριστερός πολιτικός, ο οποίος επέστρεψε ως πρόεδρος της Βραζιλίας αφού διαδέχθηκε τον Ζαΐρ Μπολσονάρο στις αρχές του 2023, φέρεται να πρότεινε επίσης ότι το καθεστώς της Κριμαίας θα πρέπει να συζητηθεί κατά τις συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Ο Λούλα προσφέρθηκε επίσης να γίνει μέλος μιας ομάδας που θα μεσολαβήσει για μια ειρηνική διευθέτηση.

«Προφανώς, θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί αυτή τη στιγμή, σήμερα, εάν ο κ. Πούτιν σταματούσε να επιτίθεται στην Ουκρανία και να αποσύρει τα στρατεύματα της Ρωσίας», είπε ο Κίρμπι.

«Όσον αφορά το ενδεχόμενο η Ουκρανία να δεχθεί την Κριμαία ως μέρος της Ρωσίας μεταξύ των πιθανών ειρηνευτικών παραχωρήσεων, αυτά τα σχόλια ήταν απλά λανθασμένα, ειδικά για μια χώρα όπως η Βραζιλία που ψήφισε υπέρ των αρχών της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας» στον ΟΗΕ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας Μάουρο Βιέιρα απέρριψε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ. «Δεν ξέρω πώς και γιατί κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά διαφωνώ εντελώς», είπε ο Βιεϊρά σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Μπραζίλια.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments