“Ο Πριγκόζιν είτε είναι νεκρός, είτε βρίσκεται στη φυλακή!”

0
Dodekanisos

Οεπικεφαλής της ομάδας μισθοφόρων ανταρτών Wagner, Yevgeny Prigozhin, είναι πιθανότατα είτε νεκρός είτε στη φυλακή, λέει ένας πρώην ανώτερος στρατιωτικός ηγέτης των ΗΠΑ. Ο απόστρατος στρατηγός Ρόμπερτ Άμπραμς, συνεργάτης του ABC News που στο παρελθόν υπηρέτησε ως διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Κορέα, μοιράστηκε τις σκέψεις του για την αβέβαιη μοίρα του Πριγκοζίν μετά τηn ένοπλη εξέγερση του Ομίλου Βάγκνερ τον περασμένο μήνα.
«Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι αμφιβάλλω αν θα δούμε ποτέ ξανά τον Πριγκοζίν δημοσίως», είπε ο Άμπραμς στο ABC News.
«Πιστεύω ότι είτε θα τον κρύψουν, είτε θα τον στείλουν φυλακή, είτε θα τον αντιμετωπίσουν με άλλον τρόπο, αλλά αμφιβάλλω αν θα τον ξαναδούμε ποτέ».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είναι ζωντανός, ο Abrams είπε:
«Προσωπικά δεν νομίζω ότι είναι, και αν είναι, είναι κάπου στη φυλακή». Ο απόστρατος στρατηγός τεσσάρων αστέρων εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για μια συνάντηση που ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ο Πούτιν είχε με τον Πριγκοζίν και όλους τους ανώτερους διοικητές του Βάγκνερ στις 29 Ιουνίου, πέντε ημέρες μετά την εξέγερση.
Ένα από τα ιδιωτικά αεροπλάνα του Prigozhin πραγματοποίησε πολλαπλά ταξίδια μεταξύ Λευκορωσίας και Ρωσίας τις ημέρες μετά την εξέγερση, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πτήσεων. Η τρέχουσα τοποθεσία και τα μελλοντικά σχέδια του Prigogine παραμένουν άγνωστα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments