Αρχική Αθλητικά νέα Ο Πάτρικ Σικ ισοφάρισε το ρεκόρ του Μπάρος και κυνηγάει τον Ρονάλντο

Ο Πάτρικ Σικ ισοφάρισε το ρεκόρ του Μπάρος και κυνηγάει τον Ρονάλντο

1
Πηγή: eurosport.com
Dodekanisos

Ο Πάτρικ Σικ μείωσε σε 1-2 το σκορ για την Τσεχία κόντρα στην Δανία. Με αυτό το γκολ έφτασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στους πρώτους σκόρερ του EURO (αμφότεροι με πέντε γκολ). Επίσης ισοφάρισε το ρεκόρ του παλαίμαχου Τσέχου ποδοσφαιριστή Μίλαν Μπάρος.

Ο Πάτρικ Σικ (25 ετών) αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού EURO. Ο επιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν, μείωσε σε 1-2 για την Τσεχία κόντρα στην Δανία. Αυτό ήταν το πέμπτο του γκολ στο τουρνουά (δεν σκόραρε μόνο απέναντι στην Αγγλία 0-1). Πλέον ισοβαθμεί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο (ήδη αποκλεισμένος με την Πορτογαλία) στην κατάταξη του πρώτου σκόρερ αμφότεροι με πέντε γκολ.

Πέντε γκολ το 2004 στο EURO της Πορτογαλίας

Στο EURO του 2004 που έλαβε χώρα στα γήπεδα της Πορτογαλίας, η πορεία της Τσεχίας σταμάτησε στα ημιτελικά. Ο Μίλαν Μπάρος τότε είχε κερδίσει το «χρυσό παπούτσι», καθώς είχε σημειώσει πέντε γκολ. Τον ίδιο αριθμό τερμάτων έχει σημειώσει και ο Πάτρικ Σικ (ισοβαθμεί με τον Ρονάλντο). 

Ουσιαστικά σε μόνο δύο μεγάλες διοργανώσεις στο EURO του 1996 (επτά, φιναλίστ) και στο EURO του 2004 (10, ημιτελικά) η Τσεχία πέτυχε πιο πολλά γκολ από ότι ο Σικ στο EURO 2020 (πέντε). 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] (42′). Ενώ για τους Τσέχους μείωσε στο 49′ ο Σικ με το πέμπτο γκολ του στο τουρνουά. Οι Δανοί παράλληλα πήραν ρεβάνς από τους Τσέχους για […]