Αρχική Αθλητικά νέα EURO: Ξανά στα ημιτελικά η Δανία ύστερα από 29 χρόνια

EURO: Ξανά στα ημιτελικά η Δανία ύστερα από 29 χρόνια

1
Ο Τόμας Ντιλέινι πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο ματς Δανία - Τσεχία. Πηγή: eurosport.com
Dodekanisos

Η Δανία νίκησε 2-1 την Τσεχία στο Μπακού και προκρίθηκε στα ημιτελικά του EURO μετά από 29 χρόνια. Στιγμές 1992 ζουν άπαντες στην Δανία. Τότε είχαν μαζευτεί τελευταία στιγμή και στο τέλος κατέκτησαν το EURO του 1992. 

Οι Σκανδιναβοί έφτασαν στη νίκη χάρη στα γκολ των Ντιλέινι (5′) και Ντόλμπεργκ (42′). Ενώ για τους Τσέχους μείωσε στο 49′ ο Σικ με το πέμπτο γκολ του στο τουρνουά. Οι Δανοί παράλληλα πήραν ρεβάνς από τους Τσέχους για την ήττα-αποκλεισμό στα προημιτελικά του EURO 2004, στην Πορτογαλία. 

Η Δανία προκρίθηκε για τέταρτη φορά στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της κορυφαίας ηπειρωτικής διοργάνωσης και πρώτη μετά το 1992. Το 1964 (τέταρτη θέση) στην Ισπανία ηττήθηκαν στο «μικρό τελικό» με 3-1 από την Ουγγαρία (παράταση). 

Το 1984, στη Γαλλία, μοιράστηκαν την τρίτη θέση με την Πορτογαλία. Το 1992 έγραψαν Ιστορία, καθώς κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σουηδίας με νίκη 2-0 επί της Γερμανίας στον τελικό. Πριν 29 χρόνια οι Δανοί μετείχαν στην τελική φάση ως «επιλαχόντες» και στο τέλος κατέκτησαν το τουρνουά.

Η Δανία αναμένεται να αντιμετωπίσει τον νικητή του «ζευγαριού» από το Ουκρανία – Αγγλία. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσελούστκα (69′ Μπράμπετς), Κάλας, Μπορίλ, Χόλες (46′ Γιάνκτο), Σούτσεκ, Μάζοπουστ (46′ Κρμέντσικ), Μπαράκ, Σέβτσικ (80′ Νταρίντα), Σικ (79′ Βίντρα)

Δανία (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμαιχελ, Κιάερ, Βέστεργκααρντ, Κρίστενσεν (81′ Αντερσεν), Ντιλέινι (81′ Γιένσεν), Χόιμπιεργκ, Μέλε, Στρίγκερ-Λάρσεν (71′ Βας), Ντάμσγκααρντ (60′ Νόργκααρντ), Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (59′ Πόουλσεν).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «MARCA», ο Τόμας Ντιλέινι είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της εκπληκτικής πορείας της Δανίας στο EURO. Οι Σκανδιναβοί βρίσκονται στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1992. Στους «4» θα αντιμετωπίσουν την Αγγλίαστο «Γουέμπλεϊ» ….  […]