“O νέος ψηφιακός νόμος της ΕΕ καταστρεφει θεμελιώδη δικαιώματα”

0
Dodekanisos

Για καταστροφή των θεμελιωδών δικαιωμάτων με την ψήφιση του νέου νόμου της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες, έκανε λόγο ο Ευρωβουλευτής Martin Sonneborn. Ο ίδιος με ανάρτηση του στο twitter, σχολίασε μια τοποθέτηση της Ursula Von Der Leyen στις 25 Αυγούστου, η οποία είπε ότι «μεταφέρουμε τις ευρωπαϊκές μας αξίες στον ψηφιακό κόσμο». Ο ίδιος έκανε λόγο για ένα «νέο όχημα λογοκρισίας της ΕΕ στο twitter, αναφερόμενος στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον νόμο ο οποίος μόλις τέθηκε σε ισχύ, οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές ελέγχου της ΕΕ θα μπορούν να ελέγχουν περιεχόμενο που θα κρίνουν πως αποτελεί παραπληροφόρηση και τροφοδοτεί το μίσος για την ΕΕ. Ο Sonneborn μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:

 «Με την εισαγωγή του νέου νόμου εκτός από ορισμένα θεμελιώδη δικαιώματα που θίγονται δευτερευόντως, αμφισβητούνται ιδίως τα ακόλουθα:
Άρθρο 11 (1): Καθένας έχει δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης. Αυτό το δικαίωμα περιλαμβάνει την ελευθερία της έκφρασης και την ελευθερία λήψης και μετάδοσης πληροφοριών και ιδεών χωρίς παρεμβάσεις δημόσιας αρχής και ανεξαρτήτως συνόρων.
Άρθρο 11 (2): Η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και η πολυφωνία τους γίνονται σεβαστές.
Άρθρο 10 (1): Καθένας έχει δικαίωμα στην ελευθερία σκέψης, συνείδησης και θρησκείας.
Άρθρο 6: Καθένας έχει δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια.
Άρθρο 7: Κάθε άτομο έχει δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής του ζωής, του σπιτιού του και των επικοινωνιών του .
Άρθρο 8 (1): Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών του δεδομένων.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments