«Ο Νεντανιάχου είναι …ο χασάπης της Γάζας»

0
Dodekanisos

«Χασάπη της Γάζας», χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νεντανιάχου, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας από την Άγκυρα δήλωσε και τα εξής:

«Ο Νεντανιάχου είναι υπεύθυνος για τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Νετανιάχου, ο οποίος διέπραξε μια από τις μεγαλύτερες φρικαλεότητες του περασμένου αιώνα, έχει ήδη μείνει στην ιστορία ως ο χασάπης της Γάζας. Αυτή η …κηλίδα δεν προσκολλάται μόνο στον ίδιο, αλλά και σε αυτούς που τον υποστήριξαν άνευ όρων».
Είπε ακόμα ότι οι δηλώσεις της ισραηλινής κυβέρνησης δεν δίνουν ελπίδα ότι η τρέχουσα κατάπαυση του πυρός θα οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός και τόνισε ότι ο Νετανιάχου προωθεί τον αντισημιτισμό και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων των Εβραίων παγκοσμίως μέσω των δολοφονιών που διαπράττει στη Γάζα». Όλα τα παραπάνω ειπώθηκαν σε ομιλία του στο Τουρκικό κοινοβούλιο.

Από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου και τις επακόλουθες βίαιες επιθέσεις των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στη Λωρίδα της Γάζας, ο Τούρκος πρόεδρος έχει επανειλημμένα επιτεθεί στην κυβέρνηση του Νετανιάχου. Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το Ισραήλ «τρομοκρατικό κράτος», ενώ περιέγραψε τη Χαμάς ως «απελευθερωτική οργάνωση».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments