O Mask απέλυσε εργαζόμενους του twitter γιατί …υπονόμευσαν τη Δημοκρατία

0
Dodekanisos

Απέλυσε τους περισσότερους εργαζόμενους στους οποίους είχε ανατεθεί να προστατεύσουν την εκλογική ακεραιότητα στο twitter, υποδηλώνοντας ότι χειραγωγούσαν τους ψηφοφόρους αντί να προσπαθούν να αποτρέψουν τη διανομή παραπληροφόρησης. Απαντώντας σε μια ανάρτηση η οποία ισχυριζόταν ότι η εταιρεία είχε απολύσει τη μισή ομάδα της εκλογικής ακεραιότητας, συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή της, ο Μασκ είπε:

«Ω, εννοείτε την ομάδα «εκλογικής ακεραιότητας» που υπονόμευε την εκλογική ακεραιότητα; Ναι, έφυγαν». Ο Μασκ, ο οποίος αγόρασε το Twitter τον περασμένο Οκτώβριο για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, έκανε το σχόλιό του αφού δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχε ξεσπάσει στο προσωπικό εκλογικής ακεραιότητας της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού της ομάδας Aaron Rodericks. Μόλις τον περασμένο μήνα, το twitter δήλωσε ότι επεκτείνει τις «ομάδες ασφαλείας και εκλογών»  για να συμβάλει στη διασφάλιση του δικαιώματος σε «ακριβή και ασφαλή πολιτικό λόγο» ενόψει των μεγάλων εκλογών του επόμενου έτους.

Τον Απρίλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε μια νέα πολιτική επιβολής για την παραπληροφόρηση – που ονομάζεται “Ελευθερία του Λόγου, όχι Ελευθερία Προσέγγισης” – βάσει της οποίας περιορίζει την έκθεση αναρτήσεων που παραβιάζουν την πολιτική της για την αστική ακεραιότητα, αντί να τις αφαιρεί. Η πλατφόρμα πρόσθεσε επίσης ένα εργαλείο “σημειώσεις κοινότητας” που επιτρέπει σε ορισμένους χρήστες να προσθέτουν περιεχόμενο σε αναρτήσεις που θεωρούν παραπλανητικές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments