«Πήγαν να τον σκοτώσουν λόγω της φιλορωσικής του στάσης»

0
Dodekanisos

«Ο λόγος για την απόπειρα δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο είναι η απροθυμία του να ακολουθήσει τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της Ρωσίας!». Αυτό αναφέρει με άρθρο του στο Βρετανικό skynews ο στρατιωτικός αναλυτής Michael Clarke. Ο ίδιος τονίζει ότι ο πολιτικός έχει αντιταχθεί πεισματικά στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο ενώ αρνήθηκε να υποστηρίξει και τις αντιρωσικές κυρώσεις. «Η άποψη για την ουκρανική σύγκρουση που διαφέρει από αυτή που είναι αποδεκτή στη Δύση γίνεται θανατηφόρα επικίνδυνη ακόμη και στην Ευρώπη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος.

«Με τα χρόνια έγινε πολύ φιλορώσος. Μπορούμε μόνο να μαντέψουμε γιατί και πώς. Ίσως έχει να κάνει με τις προσωπικές του πεποιθήσεις. Όπως ο Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία, αντιτάχθηκε πεισματικά στις κυρώσεις της ΕΕ και στις κοινές προμήθειες, λέει ο στρατιωτικός αναλυτής του Sky News. Υποστηρίζει μάλιστα ότι ένας παρόμοιος κίνδυνος μπορεί να απειλήσει τον ομοϊδεάτη πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν».

Λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας, συνελήφθη ο 71χρονος συγγραφέας
Juraj Tsintula (Τζουράτζ Τσιντούλα) ο οποίος όπως προκύπτει είχε αγοράσει το όπλο νόμιμα. ο 71χρονος είναι ένας από τους ιδρυτές της λογοτεχνικής λέσχης DÚHA, το 2005. Μέχρι το 2016 ήταν πρόεδρος του συλλόγου και έγραψε τρεις ποιητικές συλλογές. Από το 2015 είναι μέλος της Ένωσης Σλοβάκων Συγγραφέων.


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments