Αρχική Αθλητικά νέα Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους

0
Tokyo 2020 Olympics - Gymnastics - Artistic - Men's Rings - Medal Ceremony - Ariake Gymnastics Centre, Tokyo, Japan - August 2, 2021. Bronze medallist Eleftherios Petrounias of Greece wearing a protective face mask stands on the podium. REUTERS/Lindsey Wasson
Dodekanisos

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατόρθωσε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο άθλημα των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. 

Ο Πετρούνιας έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στον τελικό και με βαθμολογία 15.200 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο Έλληνας γυμναστής εκτέλεσε με εξαιρετικό τρόπο το πρόγραμμά του. Ήταν άψογος πάνω στους κρίκους. Ωστόσο ένα μικρό βήμα στην έξοδο του, ήταν εκείνο που του στέρησε βαθμούς, για να ανέβει σε κάποιο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στον τελικό οι δύο Κινέζοι ήταν έκαναν το 1-2. Συγκεκριμένα ο Γιανγκ Λιου ήταν εκείνος που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με βαθμολογία 15.500. Ενώ ο συμπατριώτης του Χάο Γιόου βαθμολογήθηκε με 15.300 και πήρε το ασημένιο.

Η κατάταξη του τελικού

  1. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.500
  2. Χάο Γιόου (Κίνα) 15.300
  3. Λευτέρης Πετρούνιας 15.200
  4. Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 14.900
  5. Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.866
  6. Ντενίς Αμπλιαζίν (Ρωσία) 14.833
  7. Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14.600
  8. Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.133

Μόνο υπερηφάνεια για τον Λευτέρη Πετρούνια

Παρόλα αυτά μόνο υπερηφάνεια μπορεί να μας γεμίσει η τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλε ο Έλληνας αθλητής. Θυμίζουμε πως ο Πετρούνιας έκανε επέμβαση στον αριστερό ώμο τον Νοέμβριο του 2018. Ενώ έδωσε μεγάλη μάχη με το χρόνο για την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. 

«Πάμε για το χρυσό στο Παρίσι»

Μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας του ο «άρχοντας των κρίκων» παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων αφιέρωσε το μετάλλιο στην γυναίκα και της κόρες του. Ενώ έδωσε το σύνθημα για το Παρίσι. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Αφιερώνω το μετάλλιο στην Ελλάδα και τις κόρες μου. Αισθάνομαι πάρα πολύ γεμάτος, ήταν ένας εξαιρετικός τελικός. Ένας πολύ δύσκολος τελικός. Η διαχείρισή του ήταν τρομακτικά δύσκολη. Είναι πολύ ανάμεικτα τα συναισθήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά στα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετά από πανδημίες και χειρουργεία. Μετά απ’ όσα έχω περάσει. Έχω γλυκόπικρη γεύση γιατί μου αρέσει να κερδίζω. Γιατί δεν μου αρέσει να έχω δεύτερη και τρίτη θέση. Να είστε σίγουροι ότι θα κάνω τα πάντα για να κερδίσω ξανά.

Νιώθω δικαίωση γι’ αυτό το μετάλλιο. Ότι καλώς συνέχισαν να πιστεύουν όσοι πίστευαν σε μένα και με στήριζαν τις δύσκολες στιγμές. Επίσης είναι μια απάντηση σε όσους σταμάτησαν να πιστεύουν σε μένα μετά το χειρουργείο που έκανα. Μαμά, τα κατάφερα! Θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγό μου, τη Βασιλική που είναι εδώ. Τον γιατρό μου, κ. Παξινό, και τον προπονητή μου, κ. Ράφτη. Θα τα πούμε στο Παρίσι, δεν κλείνει η καριέρα με τρίτη θέση. Πρέπει να κλείσει με πρώτη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments