Αρχική Αθλητικά νέα Ανακοίνωσε και επίσημα τον Κιμ Τιλί ο Κολοσσός Ρόδου

Ανακοίνωσε και επίσημα τον Κιμ Τιλί ο Κολοσσός Ρόδου

0
Ο Κιμ Τιλί με την φανέλα των Ριούκιου Γκόλντεν Κινγκς. Φωτογραφία: Kim Tillie twitter.
Dodekanisos

Ο Κολοσσός Ρόδου έδωσε τα χέρια με τον Γάλλο φόργουορντ Κιμ Τιλί και οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία για την σεζόν 2021-2022. 

Μία μεγάλη και σημαντική κίνηση ολοκλήρωσε ο Κολοσσός Ρόδου. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Κιμ Τιλί. Ο 33χρονος φόργουρντ είναι γνώστης της Ελλάδας και των ελληνικών αγωνιστικών χώρων. Συγκεκριμένα την σεζόν 2017-2018 ο Γάλλος είχε αγωνιστεί με την φανέλα του Ολυμπιακού. 

Μετά τον Ολυμπιακό, αγωνίστηκε για έναν χρόνο στην Ισπανία για λογαριασμό της Γκραν Κανάρια. Στην συνέχεια μετακόμισε στο πριγκιπάτο του Μονακό για να αγωνιστεί με τον ομώνυμο σύλλογο. Ενώ τον Φεβρουάριο του 2020 υπέγραψε στην Μπουντούτσνοστ και το καλοκαίρι του ίδιου έτους πήγε στην Ιαπωνία. Πέρασε την χρονιά στους Ριούκιου Γκόλντεν Κινγκς. Σε 45 αγώνες στο πρωτάθλημα της ασιατικής χώρας είχε κατά μέσο όρο 6,1 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κολοσσού: 

Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Κιμ Τιλί.

Ο Κιμ Τιλί είναι γεννημένος στις 5 Ιουλίου του 1988 στη Γαλλία. Έχει ύψος 2,11μ. και αγωνίζεται ως φόργουορντ. Διαθέτει τεράστια εμπειρία από την Ευρωλίγκα, ενώ έχει πανηγυρίσει διακρίσεις και με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2010 στη Βιλερμπάν. Έπειτα από δύο χρόνια μετακόμισε στην Ισπανία, όπου αρχικά φόρεσε τη φανέλα της Μούρθια μέχρι το 2014, ενώ την επόμενη τριετία αγωνίστηκε στην Μπασκόνια. Τη σεζόν 2017/18 μετακόμισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Τη σεζόν 2018/19 επέστρεψε στην Ισπανία για την Γκραν Κανάρια, ενώ την επόμενη γύρισε στη Γαλλία για τη Μονακό. 

Τον Φεβρουάριο του 2020 υπέγραψε στην Μπουντούτσνοστ και το καλοκαίρι του ίδιου έτους πήγε στην Ιαπωνία, περνώντας όλη τη σεζόν στους Ryukyu Golden Kings. Σε 45 αγώνες στο πρωτάθλημα της ασιατικής χώρας είχε κατά μέσο όρο 6,1 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments