Αρχική Videos O Κίσινγκερ προειδοποιεί για πόλεμο της Δύσης με τη Ρωσία τον Αύγουστο

O Κίσινγκερ προειδοποιεί για πόλεμο της Δύσης με τη Ρωσία τον Αύγουστο

0

«Μεγάλες αποφάσεις» θα πρέπει να ληφθούν το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και γεωπολιτικός αναλυτής Χένρι Κίσινγκερ στο Fox News σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Ο σημερινός πόλεμος χαρακωμάτων θυμίζει τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και σύντομα -το αργότερο τον Αύγουστο- θα αντικατασταθεί από νέες επιθέσεις. Και τότε πρέπει να ληφθούν μεγάλες αποφάσεις» σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε και στο Γερμανικό Der Spiegel είπε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Μόλις ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει κάνει τη δουλειά του στο Seversk, το Bakhmut και το Soledar, έχοντας φτάσει στη δεύτερη γραμμή Slaviansk-Kramatorsk-Avdeyevka, θα κάνει πρόταση. Και αν η Δύση δεν τον δεχτεί – και δεν θα τον δεχτεί – τότε θα λυθεί όλη η κόλαση».

Ο Κίσινγκερ υπαινίχθηκε ένα είδος κόλασης δείχνοντας τον Τριακονταετή Πόλεμο (1618-1648) στον οποίο σκοτώθηκαν ίσως τα δύο πέμπτα του πληθυσμού της Κεντρικής Ευρώπης. Και προειδοποίησε ότι εάν η σύγκρουση συνεχιστεί, η Ρωσία δεν θα μπορούσε πλέον να είναι μέρος της ευρωπαϊκής ιστορίας. «Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι ο Πούτιν θέλει να ανακτήσει όλα όσα έχασε η Μόσχα μετά το 1989. Αλλά δεν αντέχει το γεγονός ότι σχεδόν ολόκληρη η περιοχή μεταξύ του Βερολίνου και των ρωσικών συνόρων έχει περιέλθει στο ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά ο Κίσινγκερ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments