O Κιμ Γιονγκ Ουν θα επισκεφθεί τη Μόσχα ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

0
Dodekanisos

Στη Ρωσία θα βρίσκεται το επόμενο διάστημα ο ηγέτης Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν όπως δήλωσε και επίσημα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Μετά από πρόσκληση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος Κρατικών Υποθέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσική Ομοσπονδία τις επόμενες ημέρες».

Ο Κιμ Ουν θα έχει διαπραγματεύσεις μεταξύ αντιπροσωπειών και αν χρειαστεί θα συναντηθεί και με τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Πεσκόφ επεσήμανε επίσης ότι
«η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα διατηρούν καλές σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και οι επαφές πραγματοποιούνται σε διάφορα επίπεδα».

Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν τον Απρίλιο του 2019 στο Βλαδιβοστόκ. Ήταν η πρώτη επίσκεψη του Κιμ στη Ρωσία και η πρώτη πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση των δύο ηγετών. Μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο Πούτιν αποκάλεσε τον Κιμ «πολύ ανοιχτό πρόσωπο», λέγοντας ότι είχαν λεπτομερή, ανοιχτή συζήτηση για τις κυρώσεις, τις ΗΠΑ και την αποπυρηνικοποίηση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments