Αρχική Επικαιρότητα Ο ΕΜΑ εγκρίνει την αναμνηστική δόση εμβολίου στους τρεις μήνες

Ο ΕΜΑ εγκρίνει την αναμνηστική δόση εμβολίου στους τρεις μήνες

0
Dodekanisos

Θετική είναι η εισήγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) ως προς το αν είναι ασφαλής η χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού μετά την παρέλευση τριών μηνών από τη δεύτερη, κάτι που παγκοσμίως σε αυτή τη φάση συνιστούν μόνο οι Ελληνικές Αρχές. Βέβαια, ο ΕΜΑ επισημαίνει ότι η ισχύουσα σύσταση είναι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων να γίνεται έπειτα από την παρέλευση έξι μηνών από τη δεύτερη.

Ο επικεφαλής της Εμβολιαστικής Στρατηγικής του EMA, Μάρκο Καβαλέρι, δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι τα δεδομένα που είναι διαθέσιμα σήμερα υποστηρίζουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της χορήγησης της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου με την παρέλευση τριών μηνών από την δεύτερη δόση. Αναφερόμενος στην εμβολιαστική εκστρατεία για τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιασθεί θέματα ασφαλείας.

Τι είπε για την μετάλλαξη «Όμικρον»

Ως προς την παραλλαγή Όμικρον δήλωσε ότι μέχρι στιγμής η πλειονότητα των κρουσμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν ήπια εκδήλωση της νόσου.

«Τα περιστατικά παρουσιάζονται στην πλειονότητά τους ελαφρά, αλλά πρέπει να συγκεντρώσουμε περισσότερα στοιχεία για να προσδιορίσουμε εάν το φάσμα της σοβαρότητας της νόσου που προκαλεί η Όμικρον είναι διαφορετικό από το φάσμα των άλλων παραλλαγών που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα», πρόσθεσε ο Μάρκο Καβαλέρι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments