Αρχική Επικαιρότητα Νότια Αυστραλία: «Οργουελική» εφαρμογή προκαλεί τρόμο!

Νότια Αυστραλία: «Οργουελική» εφαρμογή προκαλεί τρόμο!

0
φωτογραφία: abc.net.au
Dodekanisos

Τρόμο θα έλεγε κανείς πως προκαλεί μια νέα εφαρμογή που «τεστάρουν» πιλοτικά στη Νότια Αυστραλία. Είναι μια εφαρμογή που μπορεί να διασφαλίσει μέσω της τεχνολογίας ότι οι πολίτες συμμορφώνονται με τα μέτρα καραντίνας και περιορισμών που επιβάλλει η κυβέρνηση και βρίσκονται μέσα στο σπίτι τους!

Η εφαρμογή, λέγεται Home Quarantine SA και παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας στις 23 Αυγούστου. Χρησιμοποιεί λογισμικό γεωτοποθεσίας και αναγνώρισης προσώπου για να παρακολουθεί τους ίδιους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε καραντίνα. Η εφαρμογή διασφαλίζει ότι οι πολίτες συμμορφώνονται με τις εντολές καραντίνας, επικοινωνώντας τυχαία με άτομα και ζητώντας τους να παράσχουν απόδειξη της τοποθεσίας τους εντός 15 λεπτών. Στη συνέχεια, οι πολίτες μοιράζονται την τοποθεσία τους με την κυβέρνηση στέλνοντας μια φωτογραφία του προσώπου τους (!) προκειμένου να επαληθευθεί η καταχωρημένη διεύθυνση κατοικίας!

Αν κάποιος δεν ακολουθήσει την διαδικασία μέσα στην προκαθορισμένη ώρα, τότε η Αστυνομία μπορεί να πάει σπίτι του για να «τσεκάρει» ότι είναι εκεί.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments