Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Νίκος Τριπολίτης: “ Ήταν όρκος τιμής για μας, να τελειώνουμε με το...

Νίκος Τριπολίτης: “ Ήταν όρκος τιμής για μας, να τελειώνουμε με το ΠΑΜΕ”

0
Dodekanisos

Συντριπτική νίκη των ανεξάρτητων οικοδόμων Ρόδου

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των εκλογών που διενεργήθηκαν το προηγούμενο τριήμερο στον κλάδο των οικοδόμων, εμφανίστηκε ο μεγάλος θριαμβευτής της εκλογικής διαδικασίας Νίκος Τριπολίτης, ο οποίος σάρωσε με ποσοστό 85%.

Μιλώντας στο news 12 ανέφερε χαρακτηριστικά: “Για μένα προσωπικά ήταν ένας όρκος τιμής για να τελειώνουμε μια και καλή με την λασπολογία του ΠΑΜΕ. Οι συνάδελφοι σεβάστηκαν τον αγώνα μας και αντιλήφθηκαν ότι εμείς δεν είμαστε επαναστάτες στα λόγια αλλά στην πράξη. Αξιοποιήσαμε όλα τα στελέχη προστατεύοντας τα ένσημα των οικοδόμων με την καθιέρωση του μητρώου. Αντιμετωπίσαμε την μεγάλη πληγή των εργατικών ατυχημάτων, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας στην οικοδομή, καλύπτοντας – σε αρκετές περιπτώσεις- ακόμη και τα έξοδα των επιθεωρητών για να επισκέπτονται την περιοχή μας και έχουμε την ευτυχία να ανακοινώσουμε πως αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας άνεργος οικοδόμος, καθώς όλοι εργάζονται στις πέντε υπό ανέγερση ξενοδοχειακές μονάδες στο νησί μας.” Ο κ Τριπολίτης μάλιστα επεσήμανε πως προτεραιότητα της νέας διοίκησης θα είναι να συνεχίσουν οι παρεμβάσεις προς τους εργολάβους, που εκτελούν έργα στη Ρόδο, ώστε να προτιμούν το ντόπιο προσωπικό Έλληνες και αλλοδαπούς, ενώ πολύ ψηλά στην ατζέντα παραμένει η αντιμετώπιση της “μαύρης’ εργασίας.

Από τον συνδυασμό των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΡΟΔΟΥ, ανακοινώθηκαν τα εξής:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΡΟΔΟΥ
Ρόδος 20/03/2017

Ο συνδυασμός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΡΟΔΟΥ ευχαριστεί τους ψηφοφόρους του, συναδέλφους οικοδόμους, που με συντριπτικό ποσοστό τον ανέδειξαν σε κυρίαρχο συνδυασμό στις εκλογές του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου, που πραγματοποιήθηκαν στις 17,18 και 19 Μάρτη 2017.
Ο συνδυασμός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΡΟΔΟΥ κατέβηκε ανεξάρτητα, χωρίς να ανήκει σε κάποια παράταξη και κατάφερε να συσπειρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό (85%) των ψηφοφόρων σε σχέση με τον συνδυασμό ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΡΟΔΟΥ, ο οποίος πρόσκειται στο ΠΑΜΕ (15%). Η συμμετοχή των οικοδόμων ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, καθώς υπήρξε μεγάλη αύξηση του αριθμού των ψηφοφόρων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.
Με το αποτέλεσμα αυτό οι Οικοδόμοι της Ρόδου αναγνώρισαν τους αγώνες και τη δράση της παράταξής μας όλα τα προηγούμενα χρόνια για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των οικοδόμων και τη διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου.
Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί επίσης προσωπική δικαίωση των επικεφαλής της παράταξής μας Νίκου Τριπολίτη (επί πολλές θητείες Προέδρου του Σωματείου) και Περικλή Καψάλη για την υπεράσπιση των συμφερόντων των οικοδόμων της Ρόδου.

Αποτελέσματα αρχαιρεσιών :

Στο σύνολο των 516 ψηφισάντων μελών ο συνδυασμός των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΡΟΔΟΥ πήρε 424 ψήφους και εξέλεξε :

– Οκτώ μέλη στη Διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου,
– Δεκατέσσερις Αντιπρόσωπους στο Ε.Κ.Ρ,
– Τέσσερις Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία.

Ο συνδυασμόςΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΡΟΔΟΥ, που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ,πήρε 78 ψήφους και εξέλεξε :

– Ένα μέλος στη Διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου,
– Τρεις Αντιπροσώπους στο Ε.Κ.Ρ,
– Έναν Αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους οικοδόμους για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων του κλάδου.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments