Αρχική Επικαιρότητα Νέα στοιχεία δείχνουν πως και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον Δέλτα

Νέα στοιχεία δείχνουν πως και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον Δέλτα

0
Dodekanisos

Οδηγία για χρήση μάσκας και για πλήρως εμβολιασμένους από το CDC

Το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων των ΗΠΑ εξέδωσε νέα οδηγία για την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και από πλήρως εμβολιασμένους. Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους είναι απαραίτητη και από πλήρως εμβολιασμένους Αμερικάνους, ιδιαίτερα στις περιοχές που υπάρχει μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα.

Αυτό αποτελεί 180 μοιρών στροφή στην μέχρι τώρα συμβουλές από το CDC καθώς με προηγούμενη ανακοίνωση του στις 13 Μάιου 2021 είχε κάνει γνωστό πως η χρήση μάσκας από πλήρως εμβολιασμένους δεν ήταν απαραίτητη. 

Και οι πλήρως εμβολιασμένοι μεταδίδουν την μετάλλαξη Δέλτα

Πέρα από τη νέα οδηγία του CDC για την χρήση μάσκας, η επικεφαλής του CDC Rochelle Walensky έκανε γνωστό πως υπάρχουν νέα δεδομένα που υποστηρίζουν πως και οι πλήρως εμβολιασμένοι μεταδίδουν την μετάλλαξη Δέλτα. Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν εν μέσω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων σε περιοχές των ΗΠΑ, όπου η μετάλλαξη Δέλτα πλέον είναι η πιο διαδεδομένη. 

Όπως έκανε γνωστό με δηλώσεις της η αλλαγή της οδηγίας προέκυψε γιατί τα νέα δεδομένα δείχνουν πως η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται και από πλήρως εμβολιασμένους κάτι που δεν συνέβαινε με το αρχικό στέλεχος του ιού Άλφα. 

Η κανονικότητα μπορεί να αργήσει πολύ ακόμα και για πλήρως εμβολιασμένους

Έτσι μετά και τα νέα δεδομένα που έχει στην διάθεσή του το CDC η μάσκα και τα ατομικά μέτρα προφύλαξης είναι πλέον απαραίτητα για όλους και πάλι. Επίσης εφόσον οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν προτείνεται η χρήση διαγνωστικών ελέγχων από όλους, εμβολισμένους και μη. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία και αγανάκτηση σε μερίδα εμβολιασμένων πολιτών που έσπευσαν να εμβολιαστούν προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία που σχετίζεται με την χρήση ατομικών μέτρων προστασίας και διαγνωστικών ελέγχων. Δυστυχώς όπως φαίνεται η επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να αργήσει για πολύ ακόμα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments