Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο της Wuhan;

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο της Wuhan;

0
Dodekanisos

Ερευνητές από το Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν της Κίνας αρρώστησαν τόσο πολύ τον Νοέμβριο του 2019 που χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη, ανέφερε η Wall Street Journal καθώς η διεθνής κοινότητα συνεχίζει να διερευνά την προέλευση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με μια έκθεση πληροφοριών των ΗΠΑ που ανέφερε η εφημερίδα, τρία μέλη του προσωπικού από το ινστιτούτο αρρώστησαν τόσο πολύ που χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη εβδομάδες προτού το Πεκίνο αναγνωρίσει το ξέσπασμα του ιού.

Επίσης, ένα έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που εκδόθηκε κατά τις τελευταίες ημέρες της διοίκησης του Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι αρκετοί ερευνητές από το ινστιτούτο αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019 με συμπτώματα που σχετίζονται με το Covid-19, καθώς και με συχνότερες εποχιακές ασθένειες. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η διοίκηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν δεν αμφισβήτησε τον ισχυρισμό ότι οι ερευνητές του Γουχάν αρρώστησαν εβδομάδες πριν δημοσιοποιηθεί το ξέσπασμα ιού. Ωστόσο, ένας αξιωματούχος της διοίκησης είπε στην εφημερίδα ότι η κυβέρνηση του Τραμπ είχεμια πληροφορία που ουσιαστικά αποτελεί σαφή απόδειξη ότι ο ιός προήλθε από το εργαστήριο. Αρκετοί άλλοι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πληροφορίες ήταν «περιστασιακές» αλλά άξιζαν περαιτέρω έρευνα.

Το Πεκίνο αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το εργαστήριο έπαιξε κάποιο ρόλο στη διεθνή κρίση υγείας. Τον Μάρτιο, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) δημοσίευσε μια έκθεση μετά την επίσκεψή της στο Γουχάν, η οποία απέκλεισε αποτελεσματικά την πιθανότητα η πανδημία να ήταν αποτέλεσμα εργαστηριακού ατυχήματος. Η ομάδα δεν αναγνώρισε την προέλευση του ιού, αλλά είπε ότι η εισαγωγή της νόσου μέσω ενός ενδιάμεσου ξενιστή ακολουθούμενη από ζωονοσογόνο μετάδοση – από ζώα σε ανθρώπους – ήταν “πιθανότατα πολύ πιθανό”. Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι είναι πιθανό ότι η Ο ιός εισήχθη σε κατοίκους στο Γουχάν μέσω της τροφοδοσίας τροφίμων. Η κινεζική πόλη ανέφερε τα πρώτα κρούσματα της ασθένειας στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και έκλεισε μια αγορά που αρχικά πίστευαν ότι οι αρχές συνδέονταν με την εξάπλωση της νόσου.

Μετά την ανακοίνωση των ευρημάτων του ΠΟΥ, 14 έθνη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, εξέδωσαν κοινή δήλωση εκφράζοντας ανησυχίες ότι η έρευνα δεν ήταν αρκετά διεξοδική. Τα κράτη ζήτησαν «διαφανή» περαιτέρω ανάλυση της επιδημίας που να είναι «απαλλαγμένη από παρεμβολές» και «ανεμπόδιστη». Κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, η Ουάσινγκτον κατηγόρησε την Κίνα ότι δεν έκανε αρκετά για να περιορίσει τον ιό και μάλιστα έλεγε ότι η ασθένεια μπορεί να έχει διαρρεύσει από το εργαστήριο Wuhan. Ωστόσο, η κυβέρνηση Τραμπ δεν παρείχε στοιχεία για τον ισχυρισμό αυτό.

πηγή: rt.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments