Αρχική Videos Νέα Φιλαδέλφεια: Εικόνες ντροπής από πλημμυρισμένο σχολείο!

Νέα Φιλαδέλφεια: Εικόνες ντροπής από πλημμυρισμένο σχολείο! [vid]

0
Dodekanisos

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα η κακοκαιρία με την ονομασία «Μπάλλος». Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και τα πρώτα χιόνια, επισκιάστηκαν από τις εικόνες ντροπής στην Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής. 

Ειδικότερα, στην Νέα Φιλαδέλφεια πλημμύρισε και σχολείο, με αποτέλεσμα οι μαθητές να πρέπει να φύγουν από τις αίθουσες. Ωστόσο όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, οι ανήλικοι μαθητές αναγκάστηκαν να φτιάξουν αυτοσχέδια γέφυρα από θρανία, ώστε να διαφύγουν από το προαύλιο που μετατράπηκε σε λίμνη.

Το σχετικό βίντεο έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου στην Ελλάδα. Αρκετοί είναι οι αγανακτισμένοι πολίτες που καταφέρονται εναντίον του υπουργείου Παιδείας και της περιφέρειας Αττικής. Ευτυχώς οι πληροφορίες αναφέρουν πως άπαντες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το σχολείο.

Την ίδια στιγμή η Πολιτική Προστασία μόλις στις 12.15 θυμήθηκε να στείλει μήνυμα μέσω του 112 για να αποφεύγονται οι μετακινήσεις. Ενώ εκ των υστέρων αποφασίστηκε πως όλα τα σχολεία της Νέας Φιλαδέλφειας θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή (15/10).

«Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε στο κοντέινερ»

Εκπαιδευτικός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν καθηγητές και μαθητές.

«Το νερό στο προαύλιο είχε φτάσει τους 30-40 πόντους. Αν δεν κάναμε κάτι άμεσα, το νερό θα έμπαινε μέσα στο κοντέινερ», δήλωσε στο GRTimes.

«Η μόνη διέξοδος διαφυγής ήταν μία πλαϊνή πόρτα. Δυνατότητα να προσεγγίσουμε στην κεντρική πόρτα δεν υπήρχε, καθώς θα έπρεπε να περάσουμε μέσα από τα νερά που είχαν φτάσει σε ύψος τους 40 πόντους. Έτσι οι καθηγητές δημιουργήσαμε τη γέφυρα με τα θρανία για να μπορέσουμε να απομακρύνουμε τους μαθητές με ασφάλεια».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments