“Να βάλουμε ένα τέλος στον πόλεμο που εξαπέλυσε η Δύση”

0
Dodekanisos

«Να βάλουμε ένα τέλος στον πόλεμο που εξαπέλυσε η Δύση», είπε μεταξύ άλλων ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την διάρκεια συνάντησης των ηγετών των BRICKS στη νότια Αφρική.
«Η Ρωσία αποφάσισε να στηρίξει τους ανθρώπους που αγωνίζονται για τον πολιτισμό τους, για τις παραδόσεις τους, για τη γλώσσα τους και για το μέλλον τους. Οι ενέργειές μας στην Ουκρανία έχουν μόνο έναν λόγο – να βάλουμε ένα τέλος στον πόλεμο που εξαπέλυσε η Δύση και τους δορυφόρους τους στην Ουκρανία ενάντια στους ανθρώπους που ζουν στο Ντονμπάς», είπε ο Πούτιν.
Ο Πούτιν είπε ότι οι δυτικές χώρες ήθελαν να παραμείνουν στην εξουσία στον κόσμο, κάτι που προκάλεσε την κρίση στην Ουκρανία. Είπε ότι έγινε πραξικόπημα με τη βοήθεια της Δύσης και μετά έγινε πόλεμος εναντίον οποιουδήποτε δεν συμφωνούσε με αυτό. Ο Πούτιν είπε ότι ήταν ένας βίαιος πόλεμος που κράτησε οκτώ χρόνια.
Στο μεταξύ, στην ολομέλεια της συνόδου κορυφής των BRICS, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping είπε ότι οι χώρες BRICS θα πρέπει να ενεργούν ως «ενεργοί μεσολαβητές» στην επίλυση βασικών διεθνών ζητημάτων και να συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση.
«Είναι απαραίτητο να ενεργήσουμε ενεργά ως μεσολαβητές για την επίλυση των βασικών προβλημάτων, τη διευκόλυνση της πολιτικής διευθέτησης των ζητημάτων, την αποκλιμάκωση και την άρση των εντάσεων», είπε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments