Μόνο το 17% των Γερμανών είναι έτοιμο να υπερασπιστεί τη χώρα του

0
Dodekanisos

Πολύ σημαντικά είναι τα ευρήματα μιας έρευνας που έγινε στη Γερμανία από το Ινστιτούτο κοινής γνώμης Forsa. Συγκεκριμένα, μόνο το 17% των Γερμανών δήλωσε ότι θα ήταν σίγουρα διαθέσιμοι να υπερασπιστούν το έθνος σε περίπτωση ξένης επίθεσης. Το 40% των ερωτηθέντων εξέφρφασε τη βεβαιότητα ότι δεν έπαιρνε ποτέ τα όπλα ακόμα και κάτω από τέτοιες συνθήκες, έκτακτης ανάγκης.
Ένα επιπλέον 19% δήλωσε ότι «μάλλον» θα το έκανε σε περίπτωση επίθεσης στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, οι ηλικιωμένοι άνδρες επέδειξαν υψηλότερο επίπεδο δυνητικής ετοιμότητας, με το 39% των ανδρών ερωτηθέντων ηλικίας μεταξύ 45 και 59 ετών να εκφράζουν την προθυμία τους να ενταχθούν στις αμυντικές δυνάμεις της Γερμανίας.
Συνολικά, το 61% των Γερμανών αποκάλυψε ότι ήταν είτε «πιθανώς» ή «εντελώς» απρόθυμοι να πάρουν τα όπλα εναντίον ενός πιθανού επιτιθέμενου. Η δημοσκόπηση, που διεξήχθη στα μέσα Νοεμβρίου, τόνισε ότι ο αριθμός των ατόμων που αρνούνται κατηγορηματικά οποιαδήποτε πιθανότητα να το κάνουν έχει διπλασιαστεί από τον Μάιο του 2022. Επιπλέον, σημείωσε ότι τα άτομα με μέση και ανώτερη εκπαίδευση ήταν πιο απρόθυμα να σπεύσουν να υπερασπιστούν το έθνος τους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments