“Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε τον πόλεμο, όχι στις διαπραγματεύσεις”

0
Dodekanisos

“Η Ουκρανία δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να χάσει αυτόν τον πόλεμο”, είπε ο Βολόντιμιρ Ζελένσκυ στην ετήσια ομιλία που εκφάωνησε αναφερόμενος στην κατράσταση του έθνους. Επίσης για μια ακόμα φορά είπε ότι “οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία δεν είναι εφικτές αυτή τη στιγμή”, προκαλώντας και πάλι ερωτηματικά και προβληματισμό. Ο ίδιος παραδέχθηκε πάν τως ότι αυτή τη στιγμή η βοήθεια από τη Δύση όσον αφορά τα όπλα και τα πυρομαχικά μειώνεται σημαντικά καθώς έχει μπλοκαριστεί τις τελευταίες εβδομάδες όπως είπε. Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τους Ουκρανούς στρατιώτες που πολεμούν στην πρώτη γραμμή, όπου περισσότεροι 100.000 έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι δεν είχε συζητήσει ποτέ με τον Όρμπαν για κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία. Πρόσθεσε ότι η πολιτική της Ουγγαρίας δεν είναι πάντα ευγενική προς την Ουκρανία. «Είχα πολλές ερωτήσεις να του κάνω. Αλλά ούτως ή άλλως, είμαστε γείτονες, ακόμη και με αυτές τις προκλήσεις», είπε. Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι ρώτησε τον Βίκτορ Όρμπαν γιατί η Ουγγαρία δεν υποστήριξε την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και γιατί δεν έχουν ακόμη συναντηθεί, αλλά ο Ούγγρος πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις.

Για λόγους ασφαλείας, η ακριβής ώρα και ο χώρος όπου μίλησε ο Ζελένσκι κοινοποιήθηκαν μόνο σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Στην ομιλία του μίλησε κυρίως για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και εν συντομία για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν. «Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και απαντήσεις σε ορισμένα ερωτήματα, αλλά πρέπει να οργανώσουμε μια συνάντηση. Νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε μια διπλωματική λύση και θα εργαστούμε για αυτό».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments