Αρχική Επικαιρότητα Μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ σε ιατρούς δίνει η κυβέρνηση της Γαλλίας

Μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ σε ιατρούς δίνει η κυβέρνηση της Γαλλίας

0
Dodekanisos

Αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, η Γαλλία θα καταβάλλει στις νοσηλεύτριες και στους νοσηλευτές που εργάζονται στις ΜΕΘ επίδομα επιπλέον 100 ευρώ σε μηνιαία βάση. 

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Jean Castex, έλαβε την συγκεκριμένη απόφαση σε μία προσπάθεια βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού, το οποίο είναι εξαντλημένο από τη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού

Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του σε μονάδα εντατικής θεραπείας στην πόλη Créteil, «αυτά τα χρήματα αποσκοπούν στη βελτίωση της εκπαίδευσης, στο να γίνει πιο ελκυστικό το επάγγελμα, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας στις ΜΕΘ και οι δεξιότητες των εργαζομένων αναγνωρίζοντας τα προσόντα τους».

Επιπλέον, το επίδομα αυτό θεσπίζεται ενόψει ανακοινώσεων μιας σειράς μέτρων για την ενίσχυση του συστήματος υγείας στη Γαλλία. Οι ανακοινώσεις θα αποκαλυφθούν την ερχόμενη εβδομάδα δια στόματος του υπουργού Υγείας Olivier Véran. Στόχος της κυβέρνησης είναι να περιοριστούν -όσο γίνεται- οι ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Με πληροφορίες από Reuters

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments