“Μην στέλνεις τη νεολαία να …πεθάνει στα χαρακώματα”

0
Dodekanisos

«Μην στέλνεις τη νεολαία να σκοτωθεί στα χαρακώματα!». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις που έκανε ο Έλον Μασκ όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει πως ο Ζελένσκυ θα έπρεπε να μπει σε διαδικασία ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Μασκ δεν απάντησε άμεσα, αλλά είπε ότι θα συνιστούσε στον Ζελένσκι να μην «στείλει το λουλούδι της ουκρανικής νεολαίας να πεθάνει στα χαρακώματα», ανεξάρτητα από το αν ευθυγραμμίζεται με τον Πούτιν ή όχι. Τα σχόλιά του έρχονται εν μέσω της παραπαίουσας αντεπίθεσης του Κιέβου, για την οποία η Μόσχα λέει ότι έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς στρατιώτες.

Δεν είναι η πρώτη και απ’ ότι φαίνεται ούτε και η τελευταία φορά που ο δισεκατομμυριούχος κάνει σχόλιο για τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Τον Σεπτέμβριο είχε πει ότι η ουκρανική αντεπίθεση, που ξεκίνησε στις αρχές του καλοκαιριού, είχε φέρει «τόσο πολύ θάνατο για τόσο μικρό κέρδος». Ο Μασκ είχε παρουσιάσει προηγουμένως ένα ειρηνευτικό σχέδιο το οποίο προέβλεπε το Κίεβο να αναγνωρίσει την Κριμαία ως μέρος της Ρωσίας. Η πρόταση απορρίφθηκε από την Ουκρανία.

Η Μόσχα, με τη σειρά της, έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με το Κίεβο. Ωστόσο, ο Ζελένσκι υπέγραψε ένα διάταγμα το περασμένο φθινόπωρο που απαγορεύει όλες τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία όσο ο Πούτιν είναι πρόεδρος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments