“H μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή είναι ένας πυρηνικός όλεθρος”

0
Dodekanisos

Η πραγματική απειλή για τον κόσμο δεν είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη αλλά η «πυρηνική υπερθέρμανση» από έναν πιθανό ατομικό πόλεμο, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του. Χαρακτήρισε τον Μπάιντεν ως τον λόγο «όλα είναι φρικτά» τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε όλο τον κόσμο. Ο Τραμπ, ο οποίος ήταν πρόεδρος μεταξύ 2017 και 2021, διεκδικεί ξανά το αξίωμα. Ο ίδιος έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στην ισπανοαμερικανική μέσο Univision στο θέρετρο Mar-a-Lago στη Φλόριντα.

«Πριν από τρία χρόνια, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Δεν είχαμε πληθωρισμό. Δεν είχαμε πρόβλημα με την Ουκρανία. Δεν είχαμε πρόβλημα με το Ισραήλ. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα κυριολεκτικά. Είχαμε ένα ασφαλές σύνορο, το πιο ασφαλές που υπήρξε ποτέ. Η οικονομία των ΗΠΑ ήταν η ισχυρότερη που υπήρξε ποτέ. Τώρα όλα είναι φρικτά. Θα καταλήξεις σε παγκόσμιο πόλεμο. Μπορείς να καταλήξεις στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο Τραμπ κατηγόρησε τον διάδοχό του Τζο Μπάιντεν για την τρέχουσα κατάσταση, από τον πόλεμο στη Γάζα έως τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments