Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Μίλησε για όλα ο Φραγκιάς

Μίλησε για όλα ο Φραγκιάς

0
fragkias
Dodekanisos

Σήμερα (23/1) στις 12.οο το μεσημέρι, ο Βασίλης Φραγκιάς μίλησε για πολλά σε ότι έχει να κάνει με την δύσκολη συνέχεια που έχει μπροστά του ο Κολοσσός στην προσπάθεια που γίνεται για την παραμονή στην Α1. Μεταξύ άλλων ο προπονητής των «θαλασσί» που δεν κρατάει μαγικό ραβδάκι τόνισε τα εξής:

Όλοι ενωμένοι

«Έχω ξαναπεί ότι όλα εδώ είναι πολύ οικεία. Κάθε φορά που έρχομαι πάντως οι καταστάσεις είναι διαφορετικές. Την πρώτη φορά που ήρθα το 2002 η ομάδα ήταν στη Β’ Εθνική και το 2005 στην Α1. Την περσινή χρονιά νομίζω δεν θα την ξεχάσει κανείς, αφού τέτοιο καιρό είχαμε μόλις δύο ήττες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Φέτος τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Ουσιαστικά είναι μία δύσκολη χρονιά για την ομάδα. Το πώς έχει φτάσει ο Κολοσσός σ’ αυτό το σημείο, νομίζω ότι δεν είναι του παρόντος να αναλυθεί, γιατί είμαστε μέσα στον πόλεμο και θέλουμε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε περιπέτεια. Έχουμε μπροστά μας ένα γύρο και πρέπει να δούμε όλοι μαζί πως θα βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται.

Θέλουμε τον Κολοσσό να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα τη φετινή χρονιά και από κει και πέρα να δούμε τι μπορεί να γίνει τα επόμενα χρόνια, ώστε η ομάδα να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο. Ο κόσμος αγαπάει τον Κολοσσό και το μπάσκετ και θα ήθελα με την ευκαιρία να παρακαλέσω τους φιλάθλους μας στα έξι παιχνίδια που απομένουν στη Ρόδο να γεμίσουν το γήπεδο. Η ομάδα τους έχει πραγματικά ανάγκη. Ότι παράπονο και να υπάρχει απ’ οτιδήποτε πρέπει να ξεχαστεί, γιατί ο Κολοσσός αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο δείγμα γραφής σε αθλητικό επίπεδο στα Δωδεκάνησα. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί θα μπορέσουμε να βγάλουμε την ομάδα από το άσχημο πρόσωπο που έχει δείξει».

Αποδυτήρια

«Δυστυχώς το κλίμα φέτος δεν είναι καλό και αυτό είναι μία πραγματικότητα. Όποιος πει κάτι το διαφορετικό, θα είναι ψεύτης. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να το αλλάξουμε, γιατί όταν έχεις παιδιά που έχουν παίξει πολλά χρόνια μπάσκετ έχεις κάποια συν και κάποια πλην. Πιστεύω ότι μαζί θα μπορέσουμε να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα και το πιο σημαντικό είναι να κάνει η ομάδα τις νίκες που χρειάζεται».

Ευρώπη και γήπεδο

«Η επιθυμία όλων είναι να παίξει η ομάδα στην Ευρώπη. Το 2002 το «Βενετόκλειο» δεν είχε τη μία κεντρική κερκίδα. Ανεβήκαμε στην Α1 και έγιναν τα έργα πολύ γρήγορα. Έμειναν οι κολώνες στο γήπεδο σαν παρακαταθήκη και ο κόσμος παρακολουθεί το παιχνίδι σαν να βλέπει… τένις. Για να μπορέσει να ανέβει επίπεδο ο Κολοσσός θα πρέπει να μετακομίσει. Θα έχει πολλαπλά οφέλη αν παίξει στην Ευρώπη. Στην Ουκρανία που βρισκόμουν, στην άκρη του πουθενά, όλοι ήξεραν που είναι η Ρόδος. Όταν ο Κολοσσός Ρόδου ταξιδεύει θα φαίνεται παντού το όνομα του νησιού, κι αυτό μόνο καλό είναι. Το νέο γήπεδο το 2002 το είδα σε dvd και σε μακέτες. Κάθε φορά το βλέπω και μου λένε ότι θα γίνει. Δέκα χρόνια μετά και δεν έχει γίνει. Αν δεν το δω, δεν θα το πιστέψω. Και όλα αυτά τα λέω καλοπροαίρετα γιατί νιώθω… Τσαμπίκος και αισθάνομαι δικό μου το μέρος. Πρέπει να γίνει ένα γήπεδο, επιτέλους».

Ηλίας Λοίζος

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments