Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Μια νοερή στήριξη στους σημερινούς αγωνιστές

Μια νοερή στήριξη στους σημερινούς αγωνιστές

0
Dodekanisos

Σήμερα είναι η ημέρα, που αγωνιζόμενοι άνθρωποι από όλη την Ελλάδα θα συμμετάσχουν, ακολουθώντας πιθανότατα το καναδικό πρότυπο, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα έξω από το Υπουργείο Υγείας. Η συγκέντρωση θα είναι διαρκείας και πολλοί γνωστοί και φίλοι έχουν ήδη κανονίσει να παρευρεθούν φέρνοντας τα μεζεδάκια τους, τα τσιπουράκια τους, αλλά κυρίως την καλή τους διάθεση και τη μαχητικότητά τους. Είναι έτοιμοι να «ξεβολευτούν» και να πάνε στην Αθήνα αφήνοντας πίσω την οικογένειά τους, φιλοξενούμενοι ή ακόμη και πληρώνοντας δωμάτιο σε κάποιο ξενοδοχείο, προκειμένου να εκπροσωπήσουν εμένα και εσένα, που διαβάζεις αυτό το κείμενο και που είτε οι υποχρεώσεις σου ή είτε η προσωπική σου δυσκολία (και όχι δειλία) στο να αντιδράσεις δε σου επέτρεψαν να βρίσκεσαι εκεί, μαζί τους.

Αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και να τους στηρίξω έστω και νοερά, μιας και ο καθένας προσφέρει και συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα με όποιο τρόπο μπορεί. Να τους ευχαριστήσω που θα φωνάξουν για εμένα, που θα αντιδράσουν για εμένα, που θα ξενυχτίσουν για εμένα, που θα μεσολαβήσουν ώστε να ακουστεί και η δική μου κραυγή αγωνίας.

Είναι πολύ εύκολο να κρίνουμε, να αναπαράγουμε θεωρίες και να μαχόμαστε καθήμενοι αναπαυτικά στον καναπέ μας. Είναι επίσης πολύ εύκολο να βρίσκουμε δικαιολογίες και να γινόμαστε αναβλητικοί, όταν η ώρα της μάχης πλησιάζει. Και είναι σεβαστό, διότι εμείς δε γεννηθήκαμε και δε μεγαλώσαμε σε καθεστώτα πολέμου και αναταραχών. Τουλάχιστον φαινομενικά. Είμαστε «καλομαθημένες» γενιές ανθρώπων, που δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες επιβίωσης και που τώρα όλο αυτό  μας φαντάζει τρομακτικό.

Παρόλα αυτά μπορούμε, έστω και νοερά, να στείλουμε ένα μήνυμα αγάπης, υποστήριξης και θαυμασμού στους ανθρώπους που τολμούν και που διεκδικούν για το καλό το δικό τους, αλλά και όλων μας. Και πού θα πάει; Με επιμονή, υπομονή και πίστη θα ελευθερωθούν οι ψυχές μας…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments