Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Μια μοναδική συναυλία με τους Πυξ Λαλ

Μια μοναδική συναυλία με τους Πυξ Λαλ

0
Dodekanisos

Φέτος οι Πυξ Λαξ μας λένε πως η γιορτή συνεχίζεται και εμφανίζονται σε μια μοναδική συναυλία στο πλαίσιο του 7ου Rhodes Summer Festival στο Οικονομίδειο γήπεδο Ιαλυσού την Παρασκευή στις 22.00 μ.μ. .Η εκδήλωση διοργανώνεται από την εταιρία Fantasia Productions για τον Γ.Α.Σ Ιάλυσος. Η προσέλευση θα ξεκινήσει στις 20.30μ.μ

Το 7ο Rhodes Summer Festival ( το οποίο ξεκίνησε δυναμικά με μια συναυλία με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο κέντρο της πόλης με ελεύθερη είσοδο , με ένα κονσέρτο κλασικής μουσικής στο Νεστορίδειο και συνεχίζει με ποικίλες εκδηλώσεις και αγαπημένους καλλιτέχνες για ένα πολιτιστικά γεμάτο καλοκαίρι ), έχει ποιοτικά κριτήρια όπως τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των παραστάσεων ( χωρίς αφισοκολλήσεις και με την δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων) ,τη θέσπιση κοινωνικού εισιτηρίου (δωρεάν εισιτήρια) για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ,και την δικτύωση και προβολή του από ένα μεγάλο και δημοφιλή σταθμό των Αθηνών ,τον Μελωδία fm .

Η συναυλία των Πυξ Λαξ αποτελεί μια γιορτή με διπλή σημασία για τη Fantasia Productions, τη διοργανώτρια εταιρία του φεστιβάλ .Ο διευθυντής του αγαπημένου Ρ/Σ των Αθηνών και γνωστός παραγωγός Δημήτρης Βραχνός και η brand manager Νιόβη Βουδούρη θα βρίσκονται την Πέμπτη το βράδυ στο welcome party που θα γίνει με τους δημοσιογράφους και τους Πυξ Λαξ στο Amalfi Coast επισφραγίζοντας την δημιουργία του Μελωδία Ρόδος 104,9 fm που σύντομα θα ανακοινώσει την έναρξη του.
Το απόγευμα της Πέμπτης ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης των καλλιτεχνών του Φεστιβάλ θα επισκεφθούν το Παράρτημα Προστασίας του Παιδιού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Ποιοι είναι οι Πυξ Λαξ

Ήταν αρχές της δεκαετίας του 90, όταν ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, δυο παιδικοί φίλοι προερχόμενοι από τις δυτικές συνοικίες γύρω από την Αθήνα, παρέδωσαν κάποια ηχογραφημένα τραγούδια στον Μάνο Ξυδού, ο οποίος εκείνη την περίοδο εργαζόταν σε δισκογραφική εταιρεία και με τη βοήθεια του άρχισε να διαφαίνεται δισκογραφικά η ύπαρξη των Πυξ Λαξ.
Το όνομα του συγκροτήματος δόθηκε από έναν υπάλληλο της δισκογραφικής, τον Δημήτρη Φεργάδη, προέρχεται από την αρχαιοελληνική γλώσσα και σημαίνει “Με γροθιές και κλωτσιές”.Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο Τι άλλο να πεις πιο απλά και κυκλοφόρησε το 1990.

Συνολικά, οι πωλήσεις δίσκων των Πυξ Λαξ κατά την δεκαπενταετή πορεία τους στην ελληνική μουσική, έφτασαν περίπου στα 1.000.000

Το 2004 οι Πυξ Λαξ ανακοινώνουν πως θα διαλυθούν αφού προηγηθούν συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ένας ακόμη ζωντανός δίσκος. Ο δίσκος ονομάστηκε Τέλος, και περιέχει πολλά από τα γνωστά τραγούδια τους με συμμετοχές καλλιτεχνών που παραβρέθηκαν στις εμφανίσεις του Λυκαβηττού στις 18 Σεπτεμβρίου του 2004, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Βασίλης Καρράς, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, οι Όναρ, οι Domenica. Αυτό ήταν το τέλος των Πυξ Λαξ, που χαρακτηρίστηκαν ως ένα από τα πιο αξιόλογα ελληνικά συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών. Με την ολοκλήρωση του κύκλου αυτού τα μέλη του συγκροτήματος ακολούθησαν αυτόνομη δισκογραφικά πορεία.

Το 2010, έξι δηλαδή χρόνια μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, έφυγε από τη ζωή ένα από τα ιδρυτικά μέλη, αλλά και ο υπεύθυνος για την είσοδο των Πυξ Λαξ στην ελληνική δισκογραφία, Μάνος Ξυδούς.
Το καλοκαίρι του 2011, οι Πυξ Λαξ επέλεξαν να πραγματοποιήσουν μια μικρή περιοδεία συναυλιών σε κάποιες πόλεις της Ελλάδας, συναυλίες οι οποίες θα συνέβαιναν αργότερα καθώς είχαν προηγηθεί συζητήσεις μεταξύ του Μάνου Ξυδού και του μουσικού παραγωγού Νίκου Λώρη, επισπεύσθηκαν όμως λόγω του θανάτου του Μάνου Ξυδού ένα χρόνο νωρίτερα, με αποτέλεσμα αυτός ο κύκλος να κλείσει με αυτήν την περιοδεία, ως φόρο τιμής στον Μάνο Ξυδού.
Το καλοκαίρι του 2018, πραγματοποίησαν περιοδεία, για να τιμήσουν τα 30 χρόνια Πυξ Λαξ. Τον Μάιο του 2019, το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι, «Κόντρα Στου Χρόνου Τη Σκουριά» σε στίχους του Μπάμπη Στόκα και Φίλιππου Πλιάτσικα και σε μουσική του δεύτερου. Το τραγούδι μιλάει για την απόφασή τους να ξανά ενωθούν.
Στις 18 Ιουνίου του ίδιου έτους, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ομώνυμο ΕP Single με έξι τραγούδια από την Panik Records.

Εισιτήρια προπωλούνται

NoteBook Βιβλιοπωλείο Αθηνών 11, Ανάληψη
Coffee Berry -Βενετοκλέων 55 (έναντι Σταδίου Διαγόρα)
Ακταίον cafe
Ακταίον Παιδότοπος Kiosk
VODAFONE, Κεντρικό κατάστημα Αμερικής 46
Sinatra cocktail bar- λουτρά
Αmalfi coast Beach bar
Γρηγόρης Coffeeright, Ιαλυσού 425
CAKE BOX Ιερού Λόχου 47

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments