Αρχική Videos Μελέτη: Πιο δαπανηρή η μετάβαση της ενέργειας σε αιολική και ηλιακή

Μελέτη: Πιο δαπανηρή η μετάβαση της ενέργειας σε αιολική και ηλιακή

0

Οι περιβαλλοντολόγοι, η κυβέρνηση Μπάιντεν και ορισμένα κράτη πιέζουν για μια δραστική ενεργειακή μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, λέγοντας ότι είναι φθηνότερη και θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι, αν ληφθούν υπόψη όλα τα κόστη, η αιολική και η ηλιακή ενέργεια είναι στην πραγματικότητα πιο ακριβά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και μια τέτοια μετάβαση θα ήταν περιβαλλοντικά μη βιώσιμη, όπως γράφει το theepochtimes.com.


Η μελέτη δημοσιεύεται στο τεύχος Ιουνίου του Journal of Management and Sustainability, από το Canadian Center of Science and Education.
«Εισάγουμε και περιγράφουμε τη μεθοδολογία για τον προσδιορισμό του πλήρους κόστους ηλεκτρικής ενέργειας. Εξηγούμε γιατί η αιολική και η ηλιακή ενέργεια δεν είναι φθηνότερες από τα συμβατικά καύσιμα και στην πραγματικότητα γίνονται πιο ακριβές όσο μεγαλύτερη είναι η διείσδυσή τους στο ενεργειακό σύστημα», ανέφερε η μελέτη.

Οι συγγραφείς κατηγοριοποίησαν δέκα παράγοντες κόστους, συμπεριλαμβανομένου του κόστους κατασκευής, καυσίμου, λειτουργίας, μεταφοράς, αποθήκευσης, εφεδρικής αποθήκευσης, εκπομπών, ανακύκλωσης, χώρου και τρεις άλλες μετρήσεις: εισροή υλικού ανά μονάδα υπηρεσίας, διάρκεια ζωής του εξοπλισμού και απόδοση ενέργειας επένδυση.

Οι συγγραφείς της μελέτης είχαν πραγματοποιήσει περισσότερες από 70 συνεντεύξεις παγκοσμίως τα τελευταία 3 χρόνια με διάφορα υπουργεία, κυβερνητικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια και βιομηχανικούς ομίλους. Ωστόσο, καμία οντότητα, συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης, δεν έχει εξετάσει πλήρως τις 10 κατηγορίες. «Όταν εξετάζουμε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο των ενεργειακών μας συστημάτων, πρέπει να εξετάσουμε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας», είπε ο πρώτος συγγραφέας της μελέτης Δρ. Lars Schernikau

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments