Αρχική Videos H Ευρώπη έκανε λάθος στο θέμα των κυρώσεων στη Ρωσία για την...

H Ευρώπη έκανε λάθος στο θέμα των κυρώσεων στη Ρωσία για την ενέργεια

0

“Οι Ευρωπαϊοι έκαναν λάθος” είπε μεταξύ άλλων ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας για το θέμα της επιβολής κυρώσεων στους Ρώσους για την ενέργεια. Ο ίδιος κατά την διάρκεια της 8ης Συνόδου Κορυφής της Capital Link Maritime Leaders, τόνισε πως η Ευρώπη είναι σαν να κάνει κακό στον εαυτό της και επεσήμανε και τα ακόλουθα:

«Η ΕΕ αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και ταυτόχρονα να ανεξαρτητοποιηθεί από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Η ανεξαρτησία δεν μπορεί να επιτευχθεί σε μια νύχτα. Θα πάρει χρόνο. Οι Ευρωπαίοι έκαναν λάθος. Αντί να βρουν λύση σε αυτό το σοβαρό ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και να βοηθήσουν οικονομίες και πολίτες, μιλούν για επιβολή περισσότερων κυρώσεων. Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, πουλά πετρέλαιο με έκπτωση στην Κίνα και την Ινδία, και τα ινδικά διυλιστήρια μεταπωλούν προϊόντα πετρελαίου στην Ευρώπη σε εξωφρενικές τιμές. Αντί λοιπόν να τιμωρούμε τη Ρωσία, τιμωρούμε τον εαυτό μας. Οι πολιτικοί πρέπει να βρουν λύσεις γιατί θα υπάρξει βαθύτερη οικονομική ύφεση στο μέλλον».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επίσης πλοιοκτήτης Γιώργος Προκοπίου ο οποίος είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά πως «Οι κυρώσεις δεν λειτούργησαν ποτέ. Το Ιράν βγήκε πιο δυνατό και στη Βενεζουέλα ο κόσμος πεινούσε, ενώ οι ελίτ περνούσαν καλά».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments