Dodekanisos

Παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα μια ήμερα πριν την πλήρη άρση των περιορισμών ήταν λίγο κάτω από 55.000, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών, η Βρετανική Κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα στην εφαρμογή του σχεδίου της.

Οι Βρετανοί μετρώντας ανάποδα όπως την παραμονή πρωτοχρονιάς πανηγύρισαν την άρση των μέτρων. Έτσι από τις πρώτες πρωινές συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες στα νυχτερινά κέντρα της Βρετανίας για να γιορτάσουν την πλήρη άρση των περιορισμών.

Πλέον δεν ισχύει κανένας απολύτως περιορισμός στον αριθμό που μπορεί να εισέλθει ή να συγκεντρώνεται σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και οι όλοι οι Βρετανοί, εμβολιασμένοι ή όχι, είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν σε κάθε είδους εκδηλώσεις και κοινωνικά δρώμενα.

Τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας κατάρτησε το σχέδιο της πλήρους επιστροφής στην κανονικότητα για τη χώρα. Η πορείας προς την πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων περιλαμβάνει ένα βήμα προς βήμα σχέδιο με ημερομηνίες ορόσημα.  

Ωστόσο οι αρχές στην Βρετανία υπενθυμίζουν πως η πανδημία δεν τελείωσε και θα πρέπει οι πολίτες να υιοθετήσουν μια συμπεριφορά που θα επιτρέπει στου Βρετανούς να ζουν με τον ιό. Συγκεκριμένα στην σελίδα της κυβέρνησης www.gov.uk τονίζουν τα παρακάτω: 

“Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Τα κρούσματα αυξάνονται γρήγορα και ένα τρίτο κύμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Το 4ο βήμα δεν σηματοδοτεί το τέλος της ανάγκης για προσοχή και αυτοσυγκράτηση. Στο 4ο βήμα, ενώ πολλοί από τους νομικούς περιορισμούς που έχει επιβάλει η κυβέρνηση μέσω της πανδημίας θα αρθούν, θα παραμείνει προσεκτική καθοδήγηση, καθιστώντας σαφές ότι αυτό δεν έχουμε επιστρέψει ακόμη στο φυσιολογικό. Όσο τα κρούσματα παραμένουν υψηλά και αυξάνονται, όλοι πρέπει να συνεχίσουν να ενεργούν προσεκτικά και να παραμένουν σε εγρήγορση. Θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε τον ιό και να παρέχουμε καθοδήγηση τους επόμενους μήνες.”

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments