«Με την τεχνητή νοημοσύνη …θα δουλεύουμε μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα!»

0
Dodekanisos

Αντίχτυπο και στις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας του κάθε ανθρώπου θα έχει η τεχνητή νοημοσύνη σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς που έκανε άλλη μια τοποθέτηση για το θέμα αυτό, προκαλώντας και πάλι πολλές αντιδράσεις. Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο η τεχνητή νοημοσύνη, εξαλείφοντας ορισμένες από τις επαναλαμβανόμενες και επίπονες εργασίες, θα μπορούσε να προσφέρει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να μειώσουν την εβδομάδα εργασίας τους σε τρεις ημέρες. Αυτή η προοπτική, σύμφωνα με τον Bill Gates, θα μπορούσε να απελευθερώσει χρόνο για πιο εμπλουτισμένες δραστηριότητες, όπως η φροντίδα των ηλικιωμένων, ή ακόμα και να βελτιώσει την ποιότητα της διδασκαλίας χάρη σε τάξεις που μπορούν να γίνουν μικρότερες.

Ο ίδιος βλέπει την τεχνητή νοημοσύνη ως μια ευκαιρία να επανεκτιμήσουμε τον ρόλο της εργασίας στη ζωή μας. Στα 68 του χρόνια θεωρεί ότι στόχος της ζωής δεν είναι μόνο να δουλεύει κανείς, αλλά και να εκμεταλλεύεται τον ελεύθερο χρόνο του για προσωπικές και ωφέλιμες για την κοινωνία δραστηριότητες. Για τον Μπιλ Γκέιτς, η έλευση της τεχνητής νοημοσύνης θα έχει τόσο βαθύ αντίκτυπο όσο η εφεύρεση του υπολογιστή, όπως ανέφερε σε άλλο άρθρο του πριν από λίγο καιρό:
«Δεν νομίζω ότι ο αντίκτυπος της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι τόσο δραματικός όσο η βιομηχανική επανάσταση, αλλά σίγουρα θα είναι τόσο σημαντικός όσο η εισαγωγή του υπολογιστή. Οι εφαρμογές επεξεργασίας κειμένου δεν έχουν καταργήσει την εργασία γραφείου, αλλά την έχουν αλλάξει για πάντα. Εργοδότες και εργαζόμενοι έπρεπε να προσαρμοστούν, και το έκαναν », έγραψε.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments