«Κατεδαφίστε τα τζαμιά, από εκεί ξεκινάει η αντιδημοκρατική προπαγάνδα»

0
Dodekanisos

«Οι μετανάστες δεν πρέπει να έχουν το δικαίωμα να χτίζουν νέα τζαμιά!». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον ηγέτη των Σουηδών Δημοκρατών Jimmie Akesson και ειπώθηκαν κατά την διάρκεια εκδήλωσης στην νοτιοανατολική πόλη Vasteras. Ο ίδιος που την κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Ulf Kristersson δήλωσε ενοχλημένος από τις αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις και την υποστήριξη από τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης για την Παλαιστίνη και είπε ότι οι διαδηλώσεις προέρχονται από τα τζαμιά.

«Μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να αρχίσουμε να καταλαμβάνουμε και να κατεδαφίζουμε τζαμιά από όπου εκπορεύεται η αντιδημοκρατική, αντισουηδική, ομοφοβική και αντισημιτική προπαγάνδα», σύμφωνα με τον Άκεσον. Το κόμμα του Άκεσσον έγινε το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο μετά τις γενικές εκλογές του περασμένου έτους.

Σημειώνεται ότι ομάδα διαδηλωτών διαδήλωσε έξω από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Στοκχόλμη πριν από μερικές ημέρες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη. Δεκάδες διαδηλωτές ζήτησαν να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα στην ισραηλινή πρεσβεία. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης φώναξαν «Ελεύθερη Παλαιστίνη» ενώ έφεραν παλαιστινιακές σημαίες. Το πλήθος αργότερα κατευθύνθηκε προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ εν μέσω υψηλών αστυνομικών μέτρων. Οι διαδηλωτές απέρριψαν την υποστήριξη των ΗΠΑ στο Ισραήλ και κατηγόρησαν την Ουάσιγκτον για «συνενοχή σε εγκλήματα πολέμου που διέπραξε το Ισραήλ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments