“Η Γερμανία βρίσκεται σε σοβαρή κρατική κρίση, δεν μπορεί η κυβέρνηση”

0
Dodekanisos

«Για σοβαρή κρατική κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα», έκανε λόγο ο επικεφαλής του CSU (Χριστιανική Κοινωνική Ένωση) και πρωθυπουργός Βαυαρίας Markus Soeder. Ο ίδιος εξήγησε πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να κλείσει την τρύπα που έχει εμφανιστεί στον προϋπολογισμό».

«Τώρα θα κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τον κρατικό προϋπολογισμό. De facto, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην κυβέρνηση”, σημείωσε ο πολιτικός. Η ικανότητα του κυβερνώντος συνασπισμού να ηγηθεί της χώρας βρισκόταν σε μεγάλη αμφιβολία γιατί δεν έχει σχέδιο. Υπάρχει ασυνέπεια στην πολιτική της συγκράτησης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας» και ζήτησε αναθεώρηση της ενεργειακής πολιτικής στο σύνολό της και επανεκκίνηση των πυρηνικών σταθμών.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απαγόρευσε προηγουμένως πρόσθετες δαπάνες μέχρι το τέλος του 2023, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης χρημάτων για τη διατήρηση των τιμών της ενέργειας και της ηλεκτρικής ενέργειας. Στο μέλλον, η μη προγραμματισμένη χρηματοδότηση θα επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις με έγκριση του τμήματος. Αυτό το βήμα ήταν συνέπεια της απόφασης του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε παράνομη την αναδιανομή 60 δισ. ευρώ αζήτητων δανείων από τον πρόσθετο προϋπολογισμό για το 2021, με σκοπό την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, στο ταμείο προστασίας του κλίματος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments