Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Με άνεση ο Ιάλυσος, μπορούσε πιο πολλά γκολ

Με άνεση ο Ιάλυσος, μπορούσε πιο πολλά γκολ

0
Dodekanisos

Πολύ ευκολότερα απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, ο Ιάλυσος επικράτησε με 2 – 1 του Πανμοβριακού Ριόλου και πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό του, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ένα πολύ μεγαλύτερο σκορ με βάση τη συνολική παρουσία και των δυο ομάδων.

Οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι και επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους σε όλη την διάρκεια απέναντι σε μια ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων της. Ο Ιάλυσος ξεκίνησε πολύ επιθετικά από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή και δεν άφησε τον αντίπαλο του να πάρει κυριολεκτικά ανάσα. Έκλεισαν τον Πανμοβριακό στα καρέ του και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν και να “καθαρίσουν” το παιχνίδι. Πέτυχαν δυο τέρματα στα πρώτα 45 λεπτά, ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και περισσότερα.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με τους γηπεδούχους να εξακολουθούν να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι και να δημιουργούν τις ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα τέρματα και να απλουστέψουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα ενόψει της συνέχειας. Δεν τα κατάφεραν και επειδή στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι πότε σίγουρος για τίποτα, ο Πανμοβριακός από το πουθενά και εντελώς κόντρα στη ροή του αγώνα πέτυχε ένα γκολ (στο 65′) εκμεταλλευόμενος μια αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων. Πάντως στη συνέχεια δεν έδειξε ότι μπορεί να κάνει κάτι και χωρίς να απειληθεί, ο Ιάλυσος κατάφερε να φθάσει στην κατάκτηση τωβν τριών βαθμών της νίκης, δημιουργώντας μάλιστα μερικές ακόμα φάσεις για να διευρύνει το σκορ.
Το παιχνίδι στο μεγαλύτερο του διάστημα έγινε κάτω από καταρρακτώδης βροχή και αυτό ήταν κάτι που δυσκόλευε τις κινήσεις των παικτών και των δυο ομάδων αλλά κυρίως των γηπεδούχων που ήταν η ομάδα η οποία ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο. Ο Πανμοβριακπός ήλθε για να παίξει μόνο άμυνα αλλά ακόμα και αυτό απέναντι στην ποιοτική ομάδα του Ιάλυσου δεν μπορούσε να το κάνει.

Τα γκολ
Στο 16′ ο Δελαπόρτας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μακρυδημήτρης με κεφαλιά από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας έκανε το 1 – 0.
Στο 26′ μετά από εκτέλεσε κόρνερ του Δελαπόρτα από τα αριστερά, ο Περογραμβράκης με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έκανε το 2 – 0.
Στο 65′ μετά από κακή συνεννόηση στο κέντρο της άμυνας του Ιάλυσου, ο Παναγάκης μπήκε στην πορεία της μπάλας και με ένα ωραίο πλασέ από το ύψος της περιοχής μείωσε σε 2 – 1.

Και δοκάρι
Στο 90′ μετά από ωραία σέντρα του Γεωργίου από τα αριστερά, ο Αθανασίου πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι.

Διακριθέντες
Σε ένα ματς παράσταση για έναν ρόλο και χωρίς ιδιαίτερη πίεση από την αντίπαλη ομάδα, δύσκολα υπάρχει παίκτης που υεστέρησε από τον Ιάλυσο. Πολύ καλός και αγωνιστικά πειθαρχημένος όμως ήταν ο Κόλα όπως και οι Βελλίνης, Μισέλ και Δελαπόρτας που είχε συμμετοχή και στα δυο τέρματα. Πολύ διάθεση και αρκετά κινητικός ήταν και ο Γεωργίου όταν μπήκε παρά το ότι για αρκετά λεπτά αγωνίστηκε στην πρωτόγνωρη γι’ αυτόν θέση του σέντερ φορ. Από τον πολύ μέτριο έως κακό Πανμοβριακό διεσώθη μόνο ο Νιφορόπουλος.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Παραχαρίδης (Μπουμπογιατζόγλου, Ναζιρόπουλος).

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Κόλα, Χειμωνέττος, Μακρυδημήτρης, Τσούπρος, Στεφανίδης (60′ Γεωργίου), Ρεκλείτης (46′ Αθανασίου), Μισέλ (68′ Ομπίνα), Βελλίνης, Περογαμβράκης, Δελαπόρτας
ΠΑΝΜΟΒΡΙΑΚΟΣ: Ζήγκος, Κατσένος,, Μπάκας, Σπανός (76′ Κουλούρης), Αγγελής, Παλιάτσας, Νιφορόπουλος, Σουράνης, Χριστόπουλος, Παναγάκης (71′ λ.τ. Σπυρόπουλος)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments