Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση καθυστερεί και αναβάλλει τη λειτουργία Κτηματικής Υπηρεσίας με...

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση καθυστερεί και αναβάλλει τη λειτουργία Κτηματικής Υπηρεσίας με έδρα την Κω»

0
Dodekanisos

Κωλυσιεργία και απροθυμία καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για το ζήτημα της λειτουργίας αυτοτελούς τμήματος Κτηματικής Υπηρεσίας με έδρα την Κω.

Ο κ. Κόνσολας είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή ότι, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα υπ. αρ. 142  (ΦΕΚ Α 181/23.11.2017), τροποποιήθηκε ο Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ με το άρθρο 78 επήλθαν αλλαγές στο οργανόγραμμα της Κτηματικής Υπηρεσίας, που προέβλεπαν τη σύσταση Κτηματικής Υπηρεσία Δωδεκανήσων Β΄, με έδρα την Κω και με χωρική αρμοδιότητα τις Περιφερειακές Ενότητες Κω, Καλύμνου.

Μετά από εννέα (9) μήνες, το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δρομολογήσει ακόμα τη σύσταση και τη λειτουργία της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων με έδρα την Κω, αλλά και τη στελέχωσή της.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρεται σε απάντηση της Υφυπουργού Οικονομικών, κα. Παπανάτσιου προς τον κ. Κόνσολα, μόλις στις 15 Ιουνίου, ζητήθηκαν προτάσεις από την αρμόδια Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης για τη στελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσων Β ́ και από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών για τη στέγαση της εν λόγω Υπηρεσίας.

Στην απάντηση, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε χρονοδιάγραμμα έκδοσης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, ώστε να λειτουργήσει η Κτηματική Υπηρεσία με έδρα την Κω.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Η κυβέρνηση κινείται στον αστερισμό της αναβλητικότητας και της κωλυσιεργίας σε ό, τι αφορά στη λειτουργία αυτοτελούς τμήματος της Κτηματικής Υπηρεσίας με έδρα την Κω, που θα έχει στην αρμοδιότητά της τις περιφερειακές ενότητες Κω και Καλύμνου.

Μόλις στις 15 Ιουνίου και αφού είχα καταθέσει Ερώτηση από τον Απρίλιο ζητήθηκαν προτάσεις από την αρμόδια Διεύθυνση για τη στελέχωση και στέγαση της υπηρεσίας.

Η καθυστέρηση αυτή, δείχνει ότι κάποιοι στην κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει άμεσα να λειτουργήσει αυτοτελές τμήμα Κτηματικής Υπηρεσίας με έδρα την Κω για να εξυπηρετούνται οι πολίτες και οι αυτοδιοικητικοί φορείς των νησιών, αλλά και να προστατεύονται τα συμφέροντα του δημοσίου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments