Αρχική Αθλητικά νέα Μανωλάκης: «Όταν βάζεις στόχους κάνεις και θυσίες»

Μανωλάκης: «Όταν βάζεις στόχους κάνεις και θυσίες»

0
Dodekanisos

Ο Γιώργος Μανωλάκης είναι ένα δικό μας παιδί που άνοιξε τα «φτερά» του από 13χρονών, όταν μετακόμισε στις υποδομές του Ολυμπιακού και ήταν βασικός στις ομάδες Ακαδημιών του «θρύλου». Τον τελευταίο χρόνο λόγω συγκυριών βρέθηκε στον Παναιτωλικό Κ-17 αλλά τώρα ήρθε η στιγμή για ένα ακόμη άλμα καθώς αύριο θα βρίσκεται στην Γερμανία και στην ομάδα της Άλεν(Αalen) Κ-19 .

Ο 18χρονος αμυντικός ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα από τον Διαγόρα, αγωνίστηκε στις Μικτές μας ομάδες και από εκεί τον είδαν μάτια των ερυθρολεύκων και στην συνέχεια με γρήγορες ενέργειες τον πήραν στο λιμάνι.

Μετά τις Μικτές ακολούθησαν οι Εθνικές ομάδες Κ-15, Κ-16, Κ-17 και πρόσφατα με την Εθνική Νέων Ελλάδας αγωνίστηκε σε διεθνές τουρνουά(Κ-18) στην Ρωσία, όπου η ομάδα μας τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Στην διάρκεια του τουρνουά, άνθρωποι από την Γερμανία εντόπισαν τον Μανωλάκη και μετά το τέλος της διοργάνωσης του ζήτησαν να συζητήσουν το ενδεχόμενο μετάβασης του στην ομάδα τους την Άλεν, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Η συμφωνία δεν άργησε να έρθει καθώς ικανοποιήθηκε ο Γιώργος Μανωλάκης με αυτά που του προσφέρθηκαν και δόθηκαν τα χέρια. Αύριο θα μπουν στην Γερμανία οι υπογραφές για συμβόλαιο τριών ετών, αφού ο ροδίτης αμυντικός θα βρίσκεται εκεί καθώς την προσεχή Δευτέρα θα ξεκινήσει η προετοιμασία της νέας του ομάδας.

Μιλήσαμε με τον νεαρό ποδοσφαιριστή, μας άνοιξε την καρδιά του και ανέφερε τα παρακάτω:

«Από την στιγμή που έφυγα από την Ρόδο, βρήκα ένα άλλο ποδοσφαιρικό επίπεδο, υψηλότερο με πολλές απαιτήσεις, καλύτερους παίκτες, διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, καλύτερα γήπεδα και καλύτερες εγκαταστάσεις. Το ξεκίνημα μου το έκανα από τον Διαγόρα που έμεινα για 4 χρόνια και στα 13 μου βρέθηκα στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, του οποίου οι άνθρωποι με είδαν όταν αγωνιζόμουνα με τις Μικτές μας Ομάδες και ενδιαφέρθηκαν για μένα. Στον Ολυμπιακό πέρασα 4 χρόνια και μετά πήγα για ένα χρόνο στον Παναιτωλικό. Τώρα έχω την τύχη να πάω στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Γερμανία, στην ομάδα της Άλεν με την οποία πιστεύω να αποκομίσω και άλλες εμπειρίες για το μέλλον. Οι Γερμανοί με είδαν στην Ρωσία, όταν αγωνίστηκα με την Εθνική Νέων Ελλάδας και προπονητή τον κ. Γκούμα στο διεθνές τουρνουά που πήρε μέρος η χώρα μας.

Η παραμονή μου στον Ολυμπιακό μου έδωσε την ευκαιρία να αποκτήσω εμπειρίες και στην διαβίωση μου, γιατί ζούσα μόνος μου χωρίς τους γονείς μου, διάβαζα πήγαινα σχολείο, τελείωσα φέτος το Λύκειο και αυτό θεωρώ ότι μου έδωσε την δύναμη να ανταπεξέλθω σε πολλούς τομείς. Μάλιστα εκεί που θα πάω θα κοιτάξω και τις πανεπιστημιακές σπουδές μου παράλληλα με το ποδόσφαιρο. Έχω συνηθίσει πια να ζω μόνος μου και πιστεύω ότι αυτό θα με βοηθήσει και στο εξωτερικό, γι’ αυτό δεν έχω άγχος που θα είμαι και εκεί χωρίς του γονείς μου. Έχω κάνει υπομονή και στο ποδόσφαιρο όταν βάζεις στόχους, πρέπει να θυσιάζεις πράγματα στην ζωή σου τα οποία θα έρθουν αργότερα και καλύτερα. Σε ότι αφορά την θέση που αγωνίζομαι, παίζω στο αριστερό άκρο της άμυνας, μ’ αρέσει και πιστεύω ότι μου ταιριάζει. Η θέση που σε βάζει ο προπονητής να παίξεις, είναι η θέση που πιστεύει ότι είσαι καλύτερος και αυτό θα το κρίνει εκείνος, και θα κάνεις αυτό που θα σου πει. Τώρα σε ότι αφορά το Γερμανικό ποδόσφαιρο, όπως γνωρίζουμε όλοι θεωρώ ότι είναι πολύ ποιοτικό κυρίως στον τρόπο παιχνιδιού που παίζουν, πειθαρχημένο στις τακτικές, γρήγορος ρυθμός και παίκτες που αγωνίζονται σε τέτοιο επίπεδο και είναι ανάμεσα στα καλύτερα στον κόσμο. Πιστεύω ότι έχω κάνει αρκετά πράγματα στα 4 χρόνια στον Ολυμπιακό και τον 1 στον Παναιτωλικό αλλά θέλω να δουλέψω ακόμη περισσότερο για να φτάσω ακόμα πιο ψηλά. Σας ευχαριστώ πολύ».

-Το news12.gr  εύχεται τα καλύτερα στον Γιώργο Μανωλάκη, όπως σε όλα τα παιδιά, με την ευχή να τον δούμε ακόμα ψηλότερα και γιατί όχι με την γαλανόλευκη φανέλα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments