Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ποιες κινήσεις πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε τους διαρρήκτες μακριά από...

Ποιες κινήσεις πρέπει να κάνετε για να κρατήσετε τους διαρρήκτες μακριά από το σπίτι σας

0
Dodekanisos

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν  σε πρώην διαρρήκτες σπιτιών, υπάρχουν κάποια σημάδια που καθιστούν ορισμένα σπίτια ιδανικά για κλοπή. Αντιθέτως, υπάρχουν κάποια άλλα που αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για την επιχείρηση κλοπής.

Mια από τις εταρείες ασφαλείας, η Spartan Security σας παραθέτει τα βασικά σημεία των ερευνών, ώστε να λάβετε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας που θα κρατήσουν τον προσωπικό σας χώρο μακριά από κλέφτες!

Συναγερμός και Κάμερες Ασφαλείας
Το 26% των συμμετεχόντων στις έρευνες ανέφεραν πως δεν θα έμπαιναν σε σπίτια που υπάρχει φωτοκύτταρο ανιχνευτή κίνησης, με το οποίο ανάβουν αυτόματα φώτα, ενώ το 22% εξ αυτών δε θα πλησίαζε σπίτι με κάμερα ασφαλείας. Ακόμα, το 11% φαίνεται πως απωθείται από τις ενδείξεις ύπαρξης ενεργοποιημένων συναγερμών.

Ύπαρξη Σκύλου
Σε ποσοστό 15%, οι ερωτηθέντες πρώην διαρρήκτες ανέφεραν, ότι η ύπαρξη σκύλου και τα γαβγίσματά του συγκαταλέγονται στους πρώτους ανασταλτικούς παράγοντες για να μην επιχειρήσουν διάρρηξη σε κάποιο σπίτι. Ωστόσο, στην πλειοψηφία τους συμφώνησαν πως οι ενδείξεις «Προσοχή Σκύλος» δεν είναι κάτι που τους τρομάζει.

Προσοχή στις καθημερινές συνήθειες!
Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι διαρρήκτες παρακολουθούν τις κινήσεις και την συμπεριφορά των ιδιοκτητών ενός σπιτιού. Δύο πολύ σημαντικά καθημερινά σφάλματα που κάνουν οι ιδιοκτήτες είναι οι κινήσεις ρουτίνας που πραγματοποιούν όταν πρόκειται να φύγουν από το σπίτι, όπως το να σβήνουν όλα τα φώτα και να κλείνουν τις κουρτίνες τις ίδιες ακριβώς ώρες. Ένας ληστής εισβάλλει με μεγαλύτερη άνεση στα σπίτια που ακολουθούν αυτές τις τακτικές, καθώς ξέρουν πως έχουν τον απαιτούμενο χώρο και χρόνο για να δράσουν.

Αν δεν θέλετε, λοιπόν, να αποτελέσει το σπίτι σας στόχαστρο κάποιου διαρρήκτη, σας συμβουλεύουμε να εγκαταστήσετε στο σπίτι σας συναγερμό ασφαλείας ή να τοποθετήσετε στην είσοδο ή στο εσωτερικό του σπιτιού κάμερες ασφαλείας, ανιχνευτές κίνησης και τέλος, γιατί όχι αν ανήκετε στους ζωόφιλους, να υιοθετήσετε έναν εκπαιδευμένο σκύλο που θα αντιδράει ζωηρά απέναντι στους αγνώστους!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments