Αρχική Videos Λετονία: Εγκρίθηκε νόμος που επιτρέπει τις απολύσεις ανεμβολίαστων

Λετονία: Εγκρίθηκε νόμος που επιτρέπει τις απολύσεις ανεμβολίαστων

0
Dodekanisos

Το κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε χθες έναν νόμο που επιτρέπει σε επιχειρήσεις να απολύουν εργαζομένους τους που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού ή να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε το Reuters, ο νέος νόμος επιτρέπει στις επιχειρήσεις να θέσουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών, τους μη εμβολιασμένους εργαζομένους. Δηλαδή όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν ή να εργαστούν εξ αποστάσεως. Ενώ, μπορούν να τους απολύσουν αν δεν προβούν σε εμβολιασμό μετά το πέρας της τρίμηνης αναστολής.

«Υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση να πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο άτομο δεν είναι κατάλληλο για τη θέση», τόνισε η κυβέρνηση της Λετονίας.

Η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Νοεμβρίου. Ημερομηνία κατά την οποία η χώρα θα εξέλθει από το lockdown. Από τους νέους κανόνες εξαιρούνται όσοι έχουν ιατρικούς λόγους να μην εμβολιαστούν και όσοι νόσησαν προσφάτως από κορονοϊό.

Επιδείνωση της κατάστασης στη Λετονία

Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που η Λετονία είναι αντιμέτωπη με ένα από τα χειρότερα κύματα της πανδημίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα περίπου το 61% των ενηλίκων στη Λετονία είναι πλήρως εμβολιασμένο. Πρόκειται για ποσοστό χαμηλότερο από τον μέσο όρο στην Ε.Ε. που κυμαίνεται κοντά στο 75%.

Η Λετονία ήταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης που επέστρεψε σε καθεστώς lockdown αυτό το φθινόπωρο. Καθώς αυξάνονταν ραγδαία τα κρούσματα του κορονοϊού και ζήτησε από άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. ιατρική βοήθεια καθώς αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις Covid-19 στήνονται σε διαδρόμους και γκαράζ νοσοκομείων της χώρας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments