Αρχική Videos Βιέννη: Εκτός νυχτερινής ζωής οι μη εμβολιασμένοι

Βιέννη: Εκτός νυχτερινής ζωής οι μη εμβολιασμένοι

0
Dodekanisos

Η Βιέννη περιορίζει την πρόσβαση σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, κομμωτήρια, μπαρ και κλαμπ μόνο σε άτομα που είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό. Ουσιαστικά, η Βιέννη απαγορεύει στους μη εμβολιασμένους να συμμετέχουν στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης. 

«Το να περιμένουμε πάντα μέχρι να επιτευχθεί ένα ορισμένο όριο πληρότητας στις ΜΕΘ και να εφαρμόζουμε μέτρα μετά, νομίζω ότι είναι πολύ αργά», δήλωσε ο δήμαρχος της Βιέννης Michael Ludwig. Επιπροσθέτως, ο Ludwig πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να ληφθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα εάν συνεχιστεί η τρέχουσα τάση. Δηλαδή την απαίτηση ελέγχου ακόμη και για τα εμβολιασμένα άτομα. 

Σύμφωνα με το ECDC, το 62,9% του συνολικού πληθυσμού της Αυστρίας έχει εμβολιαστεί. Ενώ έχουν αναφερθεί 11.419 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν πάνω από 8.500 νέες μολύνσεις από κορονοϊό. 

Λόγω του υψηλού ποσοστού μολύνσεων, η Γερμανία αξιολογεί επί του παρόντος την έκδοση ταξιδιωτικής προειδοποίησης για την Αυστρία. Γεγονός που θα ήταν καταστροφικό για τον τομέα του χειμερινού τουρισμού της.

Οι κυβερνήτες των κρατιδίων θα συναντηθούν με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να συζητήσουν την περαιτέρω πορεία και να διασφαλίσουν μια κοινή και ολοκληρωμένη προσέγγιση.

«Οι μαζικά αυξανόμενοι αριθμοί δείχνουν ότι είναι σημαντικό να δράσουμε τώρα. Να λάβουμε μέτρα», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Wolfgang Mückstein. 

Με πληροφορίες από: euractiv.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments