Αρχική Στήλες Απόψεις «Άρον-άρον σταύρωσον αυτόν»!

«Άρον-άρον σταύρωσον αυτόν»!

0
Dodekanisos

Του Παναγιώτη Ψαρράκου
                                                                                                                             23.09.10

Σίγουρα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε το τελευταίο που θα σκεφτούμε είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου και τα προβλήματα που το περιβάλουν. Για μας όμως, μιλώντας για μας εννοώ τους έτερους συναδέλφους μου, αυτό μετράει λίγο περισσότερο από την πολιτική. Τι είναι αυτό όμως που τα συνδέει και τα δύο;
Προ ημερών η δήλωση του προέδρου της ΑΕΚ, Σταύρου Αδαμίδη, σχετικά με την διαιτησία του Μιχάλη Κουκουλάκη στον ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, στην οποία του λέει να κάνει κάδρο την φανέλα του θυμίζει την πολιτική. Οι φορτηγατζήδες φωνάζουν στους πολιτικούς να παραιτηθούν ή ακόμα καλύτερα να μην εγκρίνουν τον νόμο για το άνοιγμα του επαγγέλματος (σ.σ δεν το κατάφεραν γιατί εγκρίθηκε) και να αποσυρθούν! Δηλαδή με ένα σπάρο, δυο τρυγόνια! Ακόμα πιο πριν ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης είπε ότι το πέναλτι που έδωσε ο Γιώργος Δαλούκας στο παιχνίδι του Άρη με τον Παναθαναϊκό ή μάλλον όλη η εικόνα που άφησε ο κύριος Δαλούκας, είναι έγκλημα κατά της Ελλάδας!
Μεγάλη απόφαση να κάνεις έγκλημα κατά της χώρα σου. Σε άλλα κράτη του πλανήτη, όποιος είναι εχθρός της χώρας του έχει άσχημη κατάληξη. Είμαι σίγουρος πως αν στην Ελλάδα, τα πράγματα ήταν όπως στην εποχή που σταυρώθηκε ο Χριστός, εκεί όπου όλοι όσοι ήταν εγκληματίες πέρναγαν μπροστά από τον διοικητή της επαρχία της Ρώμης, για να ακούσουν με ποιο τρόπο θα τιμωρηθούν, ο Δαλούκας θα άκουγε το ιστορικό «Άρον-άρον σταύρωσον αυτόν»!
Μετά και ο Κουκουλάκης και γενικώς ο κάθε διαιτητής που θα έκανε λάθη. Με μία τραγική ειρωνεία! Μόνο αν κάνει κακό στην ομάδα τους κάνει κακό και στην Ελλάδα, αν δεν κάνει… κάνει απλά μια διαιτησία. Η διαφορά είναι μεγάλη και τα συμπεράσματα… δικά σας!

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments