Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Κυβέρνηση και πρωθυπουργός, ταυτισμένοι με τα ιδιωτικά συμφέροντα…

Κυβέρνηση και πρωθυπουργός, ταυτισμένοι με τα ιδιωτικά συμφέροντα…

0
Dodekanisos

Γράφει ο Μάκης Αναγνωστόπουλος

Η πρώτη διετία της ΝΔ αυτά τα χαρακτηριστικά είχε. Ασφυκτικός έλεγχος της ενημέρωσης, μισές αλήθειες, συνεχή ψέματα, συκοφαντίες, παραπλάνηση. Μια σύγχρονη δεξιά, που ξεπήδησε μέσα από τις σκοτεινές στιγμές του παρελθόντος της. Κυβερνά μέσω της εικονικής πραγματικότητας και της προπαγάνδας. Δημιουργώντας ένα παρακμιακό τοπίο αντάξιο του ήθους και του πολιτισμού των στελεχών της.

Είναι μια μικτή κυβέρνηση προσκηνίου και παρασκηνίου. Που οι υπουργοί της ουσιαστικά συγκυβερνούν με τους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι οποίοι της παρέχουν πλήρη κάλυψη και προστασία, επιβάλλοντας την γραμμή τους στην χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής.
Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, μια κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός είναι ταυτισμένοι και παραδομένοι χωρίς αμφιβολίες και αναστολές στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η παράδοση άνευ όρων του Μητσοτάκη στα ιδιωτικά συμφέροντα, εγγυάται την απόλυτη μιντιακή του υποστήριξη. Με αντάλλαγμα την παράδοση του δημόσιου τομέα στον ιδιωτικό.
Όλες οι κινήσεις που γίνονται εξυπηρετούν αυτή τη λογική σφετερισμού των δημοσίων αγαθών και την παράδοση τους στον ληστρικό κόσμο της διαπλοκής και των παμφάγων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η άρνηση ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, η παράδοση της επικουρικής ασφάλισης στους γιάπηδες, που απαλλάσσονται προκαταβολικά για τις λαμογιές τους, η δήθεν ενίσχυση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με το τυράκι των προτύπων και πειραματικών σχολείων και από εκεί και πέρα το χάος, εντάσσονται και υπακούν σ’ αυτή τη λογική.

Αλώστε έχουμε πρωθυπουργό απόλυτα κυνικό που τον καθοδηγούν τα ταξικά πιστεύω του: «Η κοινωνική ισότητα είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση», «δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι στο πανεπιστήμιο. Υπάρχουν επαγγέλματα δημιουργικά». Και τα λέει όλα αυτά, εννοώντας τις λαϊκές τάξεις και τα παιδιά τους κι όχι τα δικά του παιδιά, ή τα παιδιά της ελίτ που με ταξικό πάθος τον στηρίζει.

Και προκειμένου να μπορέσει να επιτύχει χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις αυτή η επίθεση ενάντια στις λαϊκές τάξεις, πρέπει να γκρεμιστούν όλα τα αναχώματα, όλα τα τείχη της κοινωνικής συνείδησης. Να γίνουν αλοιφή η μνήμη μας, οι αξίες μας, η αγωνιστική παράδοση του λαού μας. Ότι τους εμποδίζει να σαρώσουν και να επιβάλουν την καταστρεπτική ιδεολογία τους.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments