Αρχική Αθλητικά νέα Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον «αέρα» της ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει τον «αέρα» της ΑΕΚ

0
newsit.gr
Dodekanisos

Κάποτε οι αναμετρήσεις ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο κύπελλο Ελλάδας χαρακτηρίζονταν από την λέξη αμφίρροπη κλήρωση. Ωστόσο οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον, ο «δικέφαλος του βορρά» έχει δημιουργήσει μία ισχυρή παράδοση. Ενώ με τη προχθεσινή πρόκριση του (με δύο γκολ στο φινάλε) έχει συμπληρώσει έξι διαδοχικές επιτυχίες στη διοργάνωση. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος από την ΑΕΚ εδώ και 11 ολόκληρα χρόνια!

Ήταν Μάρτιος του 2011 όταν η ΑΕΚ νίκησε για τελευταία φορά, «ισοφαρίζοντας» στις οκτώ τις επιτυχίες (προκρίσεις + κατακτήσεις τροπαίου) επί του ΠΑΟΚ σε 16 αναμετρήσεις. Από τότε μέχρι σήμερα, οι δύο σύλλογοι τέθηκαν αντιμέτωποι έξι φορές για το κύπελλο Ελλάδας. Τόσο στους τέσσερις διαδοχικούς τελικούς (2016-2019), όσο και στον ημιτελικό του 2021 και τον εφετινό προημιτελικό, η ομάδα που στο τέλος χαμογέλασε ήταν ο ΠΑΟΚ! 

Οι έξι διαδοχικές επιτυχίες συνιστούν ρεκόρ στα ντέρμπι «δικεφάλων». Η ΑΕΚ είχε τέσσερις από το 1931 έως το 1965. Φυσικά τα τελευταία χρόνια οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων είναι συχνότερες, με τον ΠΑΟΚ να έχει δημιουργήσει άλλο ένα σπουδαίο σερί. Ειδικότερα οι «ασπρόμαυροι» παραμένουν αήττητοι από την ΑΕΚ στις τελευταίες εννέα επίσημες αναμετρήσεις, σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Για τελευταία φορά ηττήθηκαν (0-2) στο γήπεδο της «Τούμπας» στα play off της περιόδου 2019/20.

Το απόλυτο ρεκόρ, πάντως, εξακολουθεί να διατηρεί η «Ένωση», που κρατούσε το αήττητο για 12 ματς, από τις 24/1/1988 έως τις 29/11/1992. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments